σεμινάρια SEIKILO

εκμάθηση μέσω βιωματικής εμπειρίας

ανθρώπινη επικοινωνία

τμήμα αρχαρίων

(κύκλος 12 εργαστηρίων)

Σε αυτό το σεμινάριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί σε 12 συναντήσεις θα έρθετε σε γνωριμία με τις έννοιες της ανθρώπινης επικοινωνίας, τους κατάλληλους τρόπους αναγνώρισης και διαχείρησης των συναισθημάτων με στόχο την καλύτερη γνωριμία με τον εαυτό σας και τις πλευρές της προσωπικότητας σας. Μέσα απο τις διαλέξεις θα συζητηθούν τρόποι με τους οποίους οι σχέσεις μας με τους κοντινούς μας ανθρώπους είναι πιο σταθερές, αυθεντικες και με ποιο τρόπο διαχειριζόμαστε δημιουργικά τις συγκρούσεις που μπορεί να προκύψουν.


Τα μαθήματα διαρκούν δύο διδακτικές ώρες (ένα δίωρο πρακτικά) ανά εβδομάδα και είναι ομαδικά. Οι μέρες και οι ώρες των μαθημάτων θα οριστούν κατόπιν συνεννόησης του εισηγητή με τους ενδιαφερόμενους.

Οι θεματικές των εργαστηρίων είναι:

  • 
Αναγνώριση – Έκφραση – Διαχείριση Συναισθημάτων. Πως μπορούμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα μας, να τα αποδεχόμαστε και να τα εκφράζουμε με τον καλύτερο τρόπο;
  • Επικοινωνία: α) πώς επικοινωνούμε με τους ανθρώπους, β) πως μπορούμε να εκφράζουμε με κατάλληλο τρόπο τις ανάγκες μας γ) λανθασμένα μοτίβα επικοινωνίας στα οποία παγιδευόμαστε.
  • Αυτοεκτίμηση – Αυτοπεποίθηση: Πιστεύουμε στον εαυτό μας και στις ικανότητες μας; Τι μπορεί να μας εμποδίζει να νιώθουμε σιγουριά για τις επιλογές μας;
  • Πως δημιουργούμε σχέσεις με άλλους ανθρώπους: Εκφράζουμε τις ανάγκες μας μέσα στις σχέσεις ή καταπιεζόμαστε; Ποια συναισθήματα μας καθοδηγούν στις αποφάσεις που θα πάρουμε μέσα στις σχέσεις. Μπορούμε να διαχωρίσουμε τις επιθυμίες μας από τις επιθυμίες των άλλων στις οικογενειακές ή στις ερωτικές σχέσεις;
  • Ερωτικές σχέσεις: Που βρίσκεται ο κάθε σύντροφος σε σχέση με τον εαυτό του αλλά και σε σχέση με τον άλλον; Ποιές προσωπικές δυσκολίες μπορεί να παγιδεύουν και να δηλητηριάζουν τη σχέση με τον σύντροφο μας; Πως διαχειριζόμαστε τις συγκρούσεις με τον σύντροφο μας;

Τα μαθήματα θα γίνονται στα πλαίσια ενός κύκλου δώδεκα μαθημάτων. Η συχνότητα που θα γίνονται τα σεμινάρια θα είναι μία φορά την εβδομάδα και η διάρκεια του μαθήματος θα είναι δυο ώρες με ένα διάλλειμα ενός τετάρτου ενδιάμεσα. Συνολικά θα γίνουν δώδεκα σεμινάρια.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ / μήνα ανά άτομο.

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

4 + 12 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

διεύθυνση Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη
τηλέφωνο 2311 27 28 03
email info@seikilo.com

στιγμές από το ταξίδι

εκμάθηση, εμπειρίες, έκφραση

τι έχει να πει ο εισηγητής…

«Μέσα απο αυτά τα σεμινάρια δίνεται στον καθένα η δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τη διαδικασία αναγνώρισης και διαχείρισης συναισθημάτων και να μάθει ουσιαστικότερους τρόπους επικοινωνίας με τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέεται. Μέσα απο αυτή τη διαδικασία ο κάθε συμμετέχων θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει κάποιες αλήθειες σε σχέση με τον εαυτό του και πλευρές του χαρακτήρα του. Θα μιλήσουμε για ποια μοτίβα συμπεριφοράς που μπορεί να μας δημιουργούν προβλήματα και να μας παγιδεύουν τόσο όσον αφορά στην προσωπική μας πορεία όσο και στις διαπροσωπικές σχέσεις που δημιουργούμε με τους άλλους. Μέσα λοιπόν απο την παρουσίαση και την γνωριμία με αυτές τις έννοιες θα υπάρχει χώρος και για προσωπικές συζητήσεις που συμβάλλουν στη καλύτερη αυτογνωσία του καθένα….»

Γιάννης Δασκαλάκης

ψυχολόγος

«Είδα πως μέσα απο αυτά τα σεμινάρια, ένιωσα πολύ πιο δυνατός γιατί  μπόρεσα πλέον να βάλω σε λόγια όλα αυτά που γυρνούσαν μέσα μου, με απασχολούσαν αλλά δεν μπορούσα με τίποτα να τα εξηγήσω. Πλέον κατανοώ πολύ καλύτερα πλέον τη δική μου συμπεριφορά αλλά και τα αποτελέσματα που έχει στους άλλους. Αισθάνομαι πως πατάω πολύ καλύτερα στα πόδια μου γιατί έμαθα τους τρόπους για να ψάχνω να βρω λύσεις στα προβλήματα μου….»

Κώστας Κ.

συμμετέχων

…& οι μαθητές

ένας χώρος έκφρασης

  Στο SEIKILO έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο καλαίσθητο, με διακόσμηση και χρώματα που ωθούν τον μαθητή να εκφραστεί δημιουργικά. Προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από άποψη εργονομίας, ενώ η στρατηγική θέση του πολυχώρου SEIKILO στην καρδιά της Θεσσαλονίκης τον καθιστά εύκολα προσβάσιμο. Πέρα της αίθουσας σεμιναρίων, στον ίδιο χώρο συστεγάζεται ο εκθεσιακός μας χώρος με περιοδικές εκθέσεις έκφρασης & πολιτισμού, προσφέροντας αβίαστα δημιουργικά ερεθίσματα στους μαθητές αλλά και επιπλέον δυνατότητες έκφρασης και έκθεσης του έργου τους στο φιλόμουσο κοινό της πόλης!

εισηγητής

ταλέντο, εμπειρία, μεταδοτικότητα

Γιάννης Δασκαλάκης

ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, συγγραφέας

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής – Συγγραφέας
Πτυχιό Ψυχολογίας ΑΠΘ
Msc ΑΠΘ Κοινωνική – Κλινική Ψυχολογία «Εξαρτήσεις και ψυχοκοινωνικά προβλήματα»
Εκπαίδευση Συστημική – Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, εκπαίδευση σε ομαδική θεραπεία – ψυχόδραμα

 

Εργάστηκε σε χώρους προστασίας ανηλίκων θυμάτων κακοποίησης- παραμέλησης,χώρους απεξάρτησης για χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών, σε δημοτικό σχολείο για προγράμματα πρόληψης και συμβουλευτική σε παιδιά και γονείς, σε σχολές γονέων, σε θεραπευτική κοινότητα για ανθρώπους με ψυχιατρικά προβλήματα που βασίζεται στην ομαδική θεραπεία και σε χώρο για εκπαίδευση και ψυχοκοινωνική ένταξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς και συμβουλευτική στους γονείς αυτών. Επίσης τα τελευταία 9 χρόνια ασκεί σε ιδιωτικό γραφείο συνεδρίες αυτογνωσίας – ψυχοθεραπείας ατομικά και σε οικογένειες.

Έχει γράψει το βιβλίο η Συνάντηση το οποίο είναι ένα μυθιστόρημα στο οποίο παρουσιάζεται ο τρόπος που λειτουργεί ο ανθρώπινος ψυχισμός και πως επιδρά η αυτογνωσία και η ψυχοθεραπεία, μέσα απο ένα λογοτεχνικό μοτίβο και το παραμύθι «Τζέφρυ» διαρρήκτης ονείρων, στο οποίο μέ αλληγορικό τρόπο παρουσιάζεται η αξία και η δύναμη των ανθρώπινων συναισθημάτων στις ζωές των ανθρώπων.

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

12 + 1 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

διεύθυνση Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη
τηλέφωνο 2311 27 28 03
email info@seikilo.com

Πολυχώρος SEIKILO

Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη τ. 2311 27 28 03