σεμινάρια SEIKILO

εκμάθηση μέσω βιωματικής εμπειρίας

εκμάθηση Hank Drum (κρουστό)

τμήμα αρχαρίων

(κύκλος 12 μαθημάτων)

Στόχος των μαθημάτων αυτών είναι:

  • Βασικές αρχές Ρυθμικής και Μουσικής Θεωρίας και πρακτική εφαρμογή επάνω στο όργανο.
  • Γνωριμία και επιπλέον εξοικείωση με τον αυτοσχεδιασμό.
  • Ενδεχόμενη συγγραφή αυτοσχέδιων μελωδικών συνθέσεων με τη βοήθεια του διδάσκοντα.
  • Προαιρετική συμμετοχή στην ομαδική τελική παρουσίαση – συναυλία μικρής διάρκειας.

Τα μαθήματα θα γίνονται στα πλαίσια ενός κύκλου δώδεκα μαθημάτων. Η συχνότητα που θα γίνονται τα σεμινάρια θα είναι μία φορά την εβδομάδα και η διάρκεια του μαθήματος θα είναι δυο ώρες με ένα διάλλειμα ενός τετάρτου ενδιάμεσα. Συνολικά θα γίνουν δώδεκα σεμινάρια.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ / μήνα ανά άτομο.

Μάθετε σε ένα διασκεδαστικό, χαλαρό και εκπαιδευτικό περιβάλλον. Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα σε όλους, για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα ικανότητας.

σημαντική σημείωση:

Δεν χρειάζεται να έχετε δικό σας όργανο, μιας και το μουσικό εργαστήριο Σείκιλος θα σας παραχωρήσει ένα για την διάρκεια όλων των μαθημάτων ενώ θα δοθεί και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό σε όλους τους συμμετέχοντες.

μια πρώτη γεύση

μικρές στιγμές από τα εργαστήρια

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

6 + 15 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

 

διεύθυνση
Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη

τηλέφωνο
2311 27 28 03

email
info@seikilo.com

στιγμές από το ταξίδι

εκμάθηση, εμπειρίες, έκφραση

στιγμές από
τα σεμινάρια

Η διαδικασία εκμάθησης του Hank Drum αποτελεί μία βιωματική εμπειρία, όπου ο μαθητής καλείται να έρθει σε επαφή με τον ρυθμό μέσα του, ίσως για πρώτη φορά στη ζωή του. Τα μαθήματα γίνονται σε άκρως φιλικό κλίμα, πάντα όμως σε ένα δομημένο πλαίσιο μάθησης ώστε στο τέλος του κύκλου των 12 μαθημάτων να είναι σε θέση να εκφράζει τα συναισθήματα του και τον ψυχικό του κόσμο μέσα από τις δυνατότητες ενός ιδιαίτερου κρουστού οργάνου με ιδιαίτερο ήχο.

Αν τα παραπάνω σας φαίνονται “υπερβολικά”, σκεφθείτε ότι απέναντι σας δεν έχετε κάποιο κλασσικό μουσικό όργανο αλλά ένα όργανο που κατασκευάστηκε πριν λίγα χρόνια για πρώτη φορά, με ιδιαίτερα θερμή αποδοχή από χιλιάδες κόσμου ανά τον πλανήτη!

συναυλία αποφοίτων
των σεμιναρίων

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που απόφοιτοι των βιωματικών σεμιναρίων μας, δίχως καμία πρότερη επαφή με μουσικά όργανα και δίχως καμία γνώση θεωρίας, εκφράζονται ήδη μέσω διάφορων αρχαίων οργάνων μπροστά σε δικούς τους ανθρώπους.

Και για του λόγου το αληθές, με το πέρας κάθε κύκλου μαθημάτων, όσοι απόφοιτοι επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και στην πρώτη τους mini συναυλία, με την καθοδήγηση του εκάστοτε εισηγητή τους και πάντα σε ένα καλαίσθητο χώρο και με φιλόμουσο κοινό που θα σέβεται την προσπάθεια τους. Αυτό ακριβώς έγινε στα εγκαίνια της έκθεσης αρχαίων μουσικών οργάνων στον πολυχώρο SEIKILO, στις 31 Ιανουαρίου του 2016, με παράλληλη συμμετοχή στην ηχογράφηση του album “Το Κάλεσμα της Μούσας” από τη δισκογραφική εταιρία iRec.gr Music Productions!

 

ένας χώρος έκφρασης

 

Στο SEIKILO έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο καλαίσθητο, με διακόσμηση και χρώματα που ωθούν τον μαθητή να εκφραστεί δημιουργικά. Προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από άποψη εργονομίας, ενώ η στρατηγική θέση του πολυχώρου SEIKILO στην καρδιά της Θεσσαλονίκης τον καθιστά εύκολα προσβάσιμο.

Πέρα της αίθουσας σεμιναρίων, στον ίδιο χώρο συστεγάζεται ο εκθεσιακός μας χώρος με περιοδικές εκθέσεις έκφρασης & πολιτισμού, προσφέροντας αβίαστα δημιουργικά ερεθίσματα στους μαθητές αλλά και επιπλέον δυνατότητες έκφρασης και έκθεσης του έργου τους στο φιλόμουσο κοινό της πόλης!

εισηγητής

ταλέντο, εμπειρία, μεταδοτικότητα

Κυριάκος Παπακυριάκου

μουσικός – εισηγητής Hank Drum

Η πρώτη μου επαφή με μουσικά όργανα, άρχισε σε ηλικία επτά ετών. Κοντά στον παππού μου είχα διδαχθεί τα πρώτα βήματα στο μπαγλαμά και αργότερα στο μπουζούκι.  Στην συνέχεια σε ηλικία 12 ετών έπαιξα πρώτη φορά με κρουστά, ώσπου γρήγορα κατάλαβα, οτι ειναι το πάθος μου .

Αυτοδίδακτος έμαθα να παίζω πολλά είδη μουσικής και συμμετείχα σε παραδοσιακές εκδηλώσεις , παίζοντας παραδοσιακό νταούλι και τουμπερλέκι. Λίγα χρόνια μετά σε ηλικία 15 ετών αγόρασα το πρώτο μου Ντράμς σετ και γρήγορα πήρα μέρος σαν ντράμερ σε πολυάριθμα φεστιβάλ με διάφορες ορχήστρες σε τοπικές εκδηλώσεις του νόμου και της ευρύτερης περιοχής.  Στα εφηβικά μου χρόνια ως μέλος Ροκ μπάντας συμμετείχα σε live stage σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Σε ηλικία 25 ετών ξεκινήσαμε μια περιοδεία σε Ευρώπη και Αμερική μαζί με την μπάντα “plastic flowers”, ωπου εκεί είχα την πρωτόγνωρη εμπειρία να έρθω σε επαφή με το Χάνκ ντράμ.  Ο ηχητικός του χαρακτήρας με συγκλονησε και από τότε έως σημερα ασχολούμαι εκτεταμένα με την έρευνα κατασκευής, τους μουσικούς πειραματισμούς, την εξέλιξη και την προώθηση αυτού του ιδιαίτερου μουσικού οργάνου.

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

4 + 9 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

 

διεύθυνση
Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη

τηλέφωνο
2311 24 32 63

email
info@seikilo.com

Πολυχώρος SEIKILO

Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη
τ. 2311 24 32 63