σεμινάρια SEIKILO

εκμάθηση μέσω βιωματικής εμπειρίας

Τεχνικές Μάθησης, Παραγωγικότητας και Μνήμης

τμήμα αρχαρίων

(κύκλος 12 μαθημάτων)

Το μυαλό είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο. Είναι ο πιο εξελιγμένος υπολογιστής στον πλανήτη και έχει άπειρες δυνατότητες. Δυστυχώς, το κλασικό εκπαιδευτικό σύστημα δε μας μαθαίνει ποτέ πώς να τις εκμεταλλευόμαστε και να ενεργοποιούμε μέσα μας τον… υπερήρωα. Μόνο που αυτός ο υπερήρωας υπάρχει και το μόνο που μας λείπει είναι τα εργαλεία με τα οποία θα μπορέσει να βγει στην επιφάνεια.

Κάθε ένας από εμάς έχει ικανότητες που ούτε καν φαντάζεται. Μπορεί να κάνει και να μάθει πράγματα που δεν περιμένει. Μπορεί ακόμα και να αλλάξει συνήθειες ή να καλλιεργήσει καινούριες δεξιότητες για τις οποίες θεωρεί πως δεν έχει το “ταλέντο”.

Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να δώσει στους συμμετέχοντες όλα αυτά τα εργαλεία μαζί με την ευκαιρία να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες για να μαθαίνουν, να θυμούνται και να δημιουργούν με ευκολία.

Τι θα μάθουμε στο εργαστήριο:

  • 
Πώς μαθαίνει το μυαλό και πώς να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές του στο έπακροΠοιες είναι πραγματικά αποδοτικές σημειώσεις και πώς τις κρατάμε
  • Τι είναι νοητική χαρτογράφηση και γιατί είναι το υπέρτατο εργαλείο μάθησης
  • Πώς η νοητική χαρτογράφηση μπορεί να εφαρμοστεί με στόχο τη μάθηση, τη δημιουργικότητα ή ακόμα και την οργάνωση στη δουλειά ή στην προσωπική ζωή
  • Τι είναι η πολυ-αισθητηριακή μάθηση και πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε
  • Τεχνικές για καλύτερη, γρηγορότερη, αποδοτικότερη μάθηση και απομνημόνευση οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου
  • Τεχνικές για κατακόρυφη αύξηση δημιουργικότητας και παραγωγικότητας
  • Τεχνικές Speed Reading
  • Τεχνικές Speed Writing και αντιμετώπισης “Writer’s Block”

Σε ποιον απευθύνεται:

Το εργαστήριο αυτό αποσκοπεί στο να βοηθήσει φοιτητές και εργαζόμενους που πρέπει να μελετούν και να μαθαίνουν πολύ υλικό σε σύντομο χρονικό διάστημα με στόχο να το χρησιμοποιήσουν στη δουλειά τους, είτε γράφοντας κάποια εργασία είτε για τις ανάγκες κάποιου ακαδημαϊκού/ επαγγελματικού project.

Πώς θα δουλέψουμε:

Το εργαστήριο είναι μοιρασμένο σε ενότητες. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει πρακτικές ασκήσεις πάνω στη θεωρία που θα συζητήσουμε εν συντομία στην αρχή, ώστε οι συμμετέχοντες να εξασκηθούν πρακτικά και να καλλιεργήσουν στην πορεία νέες δεξιότητες μάθησης, απομνημόνευσης και παραγωγικότητας.

Το κόστος συμμετοχής είναι Χ ευρώ / μήνα ανά άτομο.

σημαντική σημείωση

Δεν χρειάζεται να έχετε δικό σας όργανο, μιας και το μουσικό εργαστήριο Σείκιλος θα σας παραχωρήσει ένα για την διάρκεια όλων των μαθημάτων ενώ θα δοθεί και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό σε όλους τους συμμετέχοντες.

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

4 + 7 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

  διεύθυνση Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη τηλέφωνο 2311 24 32 63 email info@seikilo.com

στιγμές από το ταξίδι

εκμάθηση, εμπειρίες, έκφραση

στιγμές από τα σεμινάρια

Η διαδικασία εκμάθησης μπαγλαμά αποτελεί μία βιωματική εμπειρία, όπου ο μαθητής καλείται να έρθει σε επαφή με ένα όργανο ξεχωριστό για την ιστορία και την σύνδεσή του με την ελληνική μουσική τον τελευταίο αιώνα. Τα μαθήματα γίνονται σε άκρως φιλικό κλίμα, πάντα όμως σε ένα δομημένο πλαίσιο μάθησης ώστε στο τέλος του κύκλου των 12 μαθημάτων να είναι σε θέση να εκφράζει τα συναισθήματα του και τον ψυχικό του κόσμο μέσα από διαφορετικούς μουσικούς δρόμους και τον αυτοσχεδιασμό. Αν τα παραπάνω σας φαίνονται «υπερβολικά», σκεφθείτε ότι απέναντι σας δεν έχετε κάποιο κλασσικό μουσικό όργανο αλλά μια μικρογραφία του τρίχορδου μπουζουκιού που κατασκευάστηκε κάτω από αντίξοες συνθήκες για να εκφράσει τα συναισθήματα ανθρώπων που έμειναν στο περιθώριο σε εποχές πολύ δύσκολες για τους ανθρώπους που επέστρεψαν μετά την Μικρασιατική καταστροφή στην Ελλάδα.

συναυλία αποφοίτων των σεμιναρίων

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που απόφοιτοι των βιωματικών σεμιναρίων μας, δίχως καμία πρότερη επαφή με μουσικά όργανα και δίχως καμία γνώση θεωρίας, εκφράζονται ήδη μέσω διάφορων αρχαίων οργάνων μπροστά σε δικούς τους ανθρώπους. Και για του λόγου το αληθές, με το πέρας κάθε κύκλου μαθημάτων, όσοι απόφοιτοι επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και στην πρώτη τους mini συναυλία, με την καθοδήγηση του εκάστοτε εισηγητή τους και πάντα σε ένα καλαίσθητο χώρο και με φιλόμουσο κοινό που θα σέβεται την προσπάθεια τους. Αυτό ακριβώς έγινε στα εγκαίνια της έκθεσης αρχαίων μουσικών οργάνων στον πολυχώρο SEIKILO, στις 31 Ιανουαρίου του 2016, με παράλληλη συμμετοχή στην ηχογράφηση του album «Το Κάλεσμα της Μούσας» από τη δισκογραφική εταιρία iRec.gr Music Productions!

τι έχει να πει η εισηγητής…

Το εργαστήριο αποτελεί ένα ταξίδι˙ ταξίδι στον κόσμο του νου και των δυνατοτήτων του. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, συνειδητοποιούν πως δεν υπάρχει κάτι που να μη μπορούν να μάθουν και πως μπορούν να καλλιεργήσουν οποιαδήποτε δεξιότητα θελήσουν. Το μυαλό είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο και μαθαίνοντας πώς να αξιοποιούμε τις δυνατότητές του στο έπακρο καταφέρνουμε να κάνουμε πράγματα που ποτέ πριν δεν φανταζόμασταν πως μπορούσαμε.

Εύχομαι μια μέρα όλα αυτά να διδάσκονται στο σχολείο, ώστε να μπορεί κάθε άνθρωπος να έχει πρόσβαση στη γνώση δίχως να περιορίζεται από τις προσδοκίες του εκάστοτε εκπαιδευτικού συστήματος.

Φύλλις Γραβριηλίδου

εισηγητής – συγγραφέας

Η γνωριμία μου με την Φύλλις με γέμισε με νέες γνώσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Είναι αφιερωμένη στο να ανακαλύπτει τις άπειρες δυνατότητες που διαθέτει ο ανθρώπινος νους, και να τις μεταδίδει με ειλικρινές ενδιαφέρον και νοιάξιμο για το κοινό της. Χαρακτηριστικές είναι οι τεχνικές μνήμης της που μου έχουν αλλάξει εντελώς τον τρόπο που επεξεργάζομαι και αποθηκεύω τις πληροφορίες στο μυαλό μου. Με τις ασκήσεις της είδα άμεση βελτίωση στην καθημερινότητα μου.

Χριστίνα Δουκουζγιάννη

YouTube Creator – Make Video Greece (www.youtube.com/makevideogreece)

…& οι μαθητές

ένας χώρος έκφρασης

  Στο SEIKILO έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο καλαίσθητο, με διακόσμηση και χρώματα που ωθούν τον μαθητή να εκφραστεί δημιουργικά. Προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από άποψη εργονομίας, ενώ η στρατηγική θέση του πολυχώρου SEIKILO στην καρδιά της Θεσσαλονίκης τον καθιστά εύκολα προσβάσιμο. Πέρα της αίθουσας σεμιναρίων, στον ίδιο χώρο συστεγάζεται ο εκθεσιακός μας χώρος με περιοδικές εκθέσεις έκφρασης & πολιτισμού, προσφέροντας αβίαστα δημιουργικά ερεθίσματα στους μαθητές αλλά και επιπλέον δυνατότητες έκφρασης και έκθεσης του έργου τους στο φιλόμουσο κοινό της πόλης!

εισηγητής

ταλέντο, εμπειρία, μεταδοτικότητα

Φύλλις Γραβριηλίδου

εισηγητής – συγγραφέας

Συγγραφέας. Blogger. Podcaster. Creativity & Productivity Coach. Η Φιλιώ (Φύλλις) Γαβριηλίδου ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που δεν μπορούν να σταθούν ακίνητοι. Ζει για να γράφει, είτε αυτό αφορά τα άρθρα της είτε το επόμενο βιβλίο της. Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία και το κομμάτι εκείνο της φιλολόγου δε λέει να την αφήσει σε ησυχία· αποτυπώνεται στην αγάπη της για τα βιβλία και τη διαρκή αναζήτηση.

Έχει αστείρευτη δίψα για γνώση και τόσο τα ενδιαφέροντά της όσο και οι ενασχολήσεις της περιστρέφονται γύρω από τη δημιουργικότητα και την ανθρώπινη ψυχολογία. Πιστεύει πως η δημιουργικότητα είναι το μονοπάτι προς την ευτυχία και πως ο πιο σύντομος δρόμος για να φτάσουμε εκεί είναι μέσα από το εσωτερικό μας παιδί.

Το 2017 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο με τον τίτλο “Ονειρόκοσμος: Το Μέσο Φάσμα, ο Κρύσταλλος και ο Εφιάλτης” από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή ενώ θα τη βρείτε να αρθρογραφεί στο blog της “Φάε τη σοκολάτα σου” καθώς και σε άλλα blogs με τα οποία συνεργάζεται (Will o’ Wisps, Huffington Post) ή να συζητά στην εκπομπή της Phyllisophies με τους καλεσμένους της για ιδέες και ιστορίες που έχουν τη δύναμη να εμπνεύσουν και να παρακινήσουν.

Σχεδιάζει και διδάσκει εργαστήρια με θέμα τις τεχνικές μνήμης, μάθησης και παραγωγικότητας με στόχο να βοηθήσει μικρούς και μεγάλους να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες που θα συμβάλλουν στην προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη και την ενίσχυση της δημιουργικότητάς τους.

Περισσότερα θα βρείτε εδώ.

 

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

6 + 10 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

  διεύθυνση Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη τηλέφωνο 2311 24 32 63 email info@seikilo.com

Πολυχώρος SEIKILO

Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη τ. 2311 24 32 63