σεμινάρια SEIKILO

εκμάθηση μέσω βιωματικής εμπειρίας

με παρέα το τραγούδι

μια προσέγγιση της Βάσως Βασιλειάδου

(κύκλος 12 μαθημάτων)

«Όταν τραγουδά, φαίνεται να τραγουδά η ίδια της η ψυχή»

Στόχος αυτού του κύκλου εργαστηρίων είναι:

• Να γίνει αναφορά στον τρόπο προσέγγισης του παραδοσιακού τραγουδιού στο σήμερα.
• Να μάθει ο συμμετέχων να ερμηνεύει συγκεκριμένα παραδοσιακά τραγούδια με την καθοδήγηση της εισηγήτριας.
• Εκμάθηση των βασικών παραδοσιακών μουσικών δρόμων.
• Ανάπτυξη της ερμηνευτικής ικανότητας σε ένα ιδιαίτερα διαδραστικό βιωματικό εργαστήρι.
• Παρουσίαση της εμπειρικής προσέγγισης στην ερμηνεία και σκηνική παρουσία της εισηγήτριας.
• Προαιρετική συμμετοχή σε στην ομαδική τελική παρουσίαση, συναυλία μικρής διάρκειας.

Τα μαθήματα θα γίνονται στα πλαίσια ενός κύκλου δώδεκα μαθημάτων. Η συχνότητα που θα γίνονται τα σεμινάρια θα είναι μία φορά την εβδομάδα και η διάρκεια του μαθήματος θα είναι δυο ώρες με ένα διάλλειμα ενός τετάρτου ενδιάμεσα. Συνολικά θα γίνουν δώδεκα σεμινάρια.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ / μήνα ανά άτομο.

Μάθετε σε ένα διασκεδαστικό, χαλαρό και εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ορισμένα από τα μαθήματα θα πλαισιωθούν από την παρουσία-συνοδεία μουσικών για την καλύτερη κατανόηση των εργαστηρίων.

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

13 + 13 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

 

διεύθυνση
Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη

τηλέφωνο
2311 27 28 03

email
info@seikilo.com

στιγμές από το ταξίδι

εκμάθηση, εμπειρίες, έκφραση

στιγμές από
τα σεμινάρια

Το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι κρύβει έναν τεράστιο μουσικό πλούτο, ωστόσο αποτελεί έναν οργανισμό που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη.. Τα εργαστήρια γίνονται σε άκρως φιλικό κλίμα, πάντα όμως σε ένα δομημένο πλαίσιο μάθησης ώστε στο τέλος του κύκλου των 12 μαθημάτων να μπορεί ο συμμετέχων να εκφράζει τα συναισθήματα του και τον ψυχικό του κόσμο με την καθοδήγηση της εισηγήτριας.

Σε αντίθεση με άλλα ήδη μουσικής, η ερμηνεία των παραδοσιακών τραγουδιών έχει διασωθεί από στόμα σε στόμα και έχει ιδιαίτερα βιωματικό χαρακτήρα. Τέτοια είναι άλλωστε και η προσέγγιση της εισηγήτριας, μιας παρουσίας με ιδιαίτερο ύφος και αγάπη σε αυτό που υπηρετεί όλα αυτά τα χρόνια.

συναυλία αποφοίτων
των σεμιναρίων

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που απόφοιτοι των βιωματικών σεμιναρίων μας, δίχως καμία πρότερη επαφή με μουσικά όργανα και δίχως καμία γνώση θεωρίας, εκφράζονται ήδη μέσω διάφορων αρχαίων οργάνων μπροστά σε δικούς τους ανθρώπους.

Και για του λόγου το αληθές, με το πέρας κάθε κύκλου μαθημάτων, όσοι απόφοιτοι επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και στην πρώτη τους mini συναυλία, με την καθοδήγηση του εκάστοτε εισηγητή τους και πάντα σε ένα καλαίσθητο χώρο και με φιλόμουσο κοινό που θα σέβεται την προσπάθεια τους. Αυτό ακριβώς έγινε στα εγκαίνια της έκθεσης αρχαίων μουσικών οργάνων στον πολυχώρο SEIKILO, στις 31 Ιανουαρίου του 2016, με παράλληλη συμμετοχή στην ηχογράφηση του album «Το Κάλεσμα της Μούσας» από τη δισκογραφική εταιρία iRec.gr Music Productions!

 

τι έχει να πει η εισηγήτρια…

«Το τραγούδι μέσα από την παρέα ανοίγει τον δρόμο για επικοινωνία, την επιθυμία για χαρά και εκτόνωση, ανάγκες τις οποίες θα καλύψουμε σε αυτές τις συναντήσεις. Μοναδικό σκοπό έχουμε να ενώσουμε τις φωνές και τις ψυχές μας μέσα από στίχους και μελωδίες.»

ένας χώρος έκφρασης

 

Στο SEIKILO έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο καλαίσθητο, με διακόσμηση και χρώματα που ωθούν τον μαθητή να εκφραστεί δημιουργικά. Προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από άποψη εργονομίας, ενώ η στρατηγική θέση του πολυχώρου SEIKILO στην καρδιά της Θεσσαλονίκης τον καθιστά εύκολα προσβάσιμο.

Πέρα της αίθουσας σεμιναρίων, στον ίδιο χώρο συστεγάζεται ο εκθεσιακός μας χώρος με περιοδικές εκθέσεις έκφρασης & πολιτισμού, προσφέροντας αβίαστα δημιουργικά ερεθίσματα στους μαθητές αλλά και επιπλέον δυνατότητες έκφρασης και έκθεσης του έργου τους στο φιλόμουσο κοινό της πόλης!

εισηγήτρια

ταλέντο, εμπειρία, μεταδοτικότητα

Βάσω Βασιλειάδου

ερμηνεύτρια – εισηγήτρια

Η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Βάσω Βασιλειάδου ξεκινά τη μουσική της πορεία παίζοντας κρουστά σε σχήματα της Θεσσαλονίκης ήδη από το 1995. Μόλις πριν πέντε χρόνια, όμως αρχίζει να δίνει ρυθμό στους στίχους της και να τραγουδά ανάμεσα σε αυτά αγαπημένων καλλιτεχνών και τα δικά της τραγούδια. Το κοινό δεν αργεί να την αγκαλιάσει, αφού γίνεται γνωστή σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα από τις εμφανίσεις της σε μουσικές σκηνές, εντός κι εκτός πόλης αλλά κι απ’ τις συμμετοχές της σε μικρά ή μεγάλα φεστιβάλ. Τον Δεκέμβρη του ’15 κυκλοφορεί την πρώτη προσωπική της δουλειά με τίτλο «Βάλσαμο», ένα cd-ποιητική συλλογή, στο οποίο συμμετέχει η Ματούλα Ζαμάνη και Μαρία Κώττη, καθώς και πλήθος μουσικών που συντροφεύουν με κανονάκι, κιθάρα, μπάντζο, κοντραμπάσο, κρουστά, λαούτο, ακορντεόν, βιολί, γκάιντα, πλήκτρα και τσέλο. Είναι στην διαδικασία παραγωγής για τον δεύτερό της δίσκο, για μια συνεργασία που παντρεύει το έντεχνο με το dubstep και ολοκληρώνει την ηχογράφηση ενός μουσικού πρότζεκτ για παιδιά, μια διασκευή του έργου «Ο Μικρός Πρίγκιπας».

Δεν σταματά όμως να εμφανίζεται σε χώρους της πόλης, ζωντανεύοντας τους, κάνοντας ανθρώπους να χορεύουν και να χαμογελούν με τη ζεστασιά του βλέμματος και των τραγουδιών της.

«Όταν τραγουδά, φαίνεται να τραγουδά η ίδια της η ψυχή»

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

13 + 8 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

 

διεύθυνση
Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη

τηλέφωνο
2311 24 32 63

email
info@seikilo.com

Πολυχώρος SEIKILO

Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη
τ. 2311 24 32 63