σεμινάρια SEIKILO

εκμάθηση μέσω βιωματικής εμπειρίας

εκμάθηση φωνητικής & τραγουδιού

τμήμα αρχαρίων

(κύκλος 12 μαθημάτων)

Μάθετε πώς να τραγουδήσετε με τη χρήση ολόκληρης της έκτασης των φωνητικών σας χορδών, άνετα και με αυτοπεποίθηση.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων διδάσκονται:
• Αναγνώριση – έλεγχος του τόνου της φωνής (τεχνική).
• Ενδυνάμωση της φωνής – αναγνώριση της έκτασής της (τεχνική).
• Αναπνοή / διαφραγματική υποστήριξη (τεχνική).
• Αναγνώριση των διαφορετικών μουσικών στυλ (τραγούδι).
• Ανάπτυξη των διαφορετικών μουσικών στυλ (τραγούδι).
• Αναγνώριση μεταξύ των διαφορετικών φωνητικών θέσεων (τεχνική).
• Ανάπτυξη και συνδυασμός των διαφορετικών φωνητικών θέσεων (τεχνική).
• Βασική θεωρία της μουσικής και ακουστική εξάσκηση (ear trainning) (τραγούδι – τεχνική).

Τα μαθήματα θα γίνονται στα πλαίσια ενός κύκλου δώδεκα μαθημάτων. Η συχνότητα που θα γίνονται τα σεμινάρια θα είναι μία φορά την εβδομάδα και η διάρκεια του μαθήματος θα είναι δυο ώρες με ένα διάλλειμα ενός τετάρτου ενδιάμεσα. Συνολικά θα γίνουν δώδεκα σεμινάρια.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ / μήνα ανά άτομο.

Μάθετε σε ένα διασκεδαστικό, χαλαρό και εκπαιδευτικό περιβάλλον. Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα σε όλους, για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα ικανότητας.

μια πρώτη γεύση

μικρές στιγμές από τα εργαστήρια

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

4 + 13 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

 

διεύθυνση
Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη

τηλέφωνο
2311 27 28 03

email
info@seikilo.com

στιγμές από το ταξίδι

εκμάθηση, εμπειρίες, έκφραση

στιγμές από
τα σεμινάρια

Η διαδικασία εκμάθησης φωνητικής αποτελεί μία βιωματική εμπειρία, όπου ο μαθητής καλείται να έρθει σε επαφή με την ίδια του την φωνή καθώς και με τον τρόπο με τον οποίο θα μάθει να την διαχειρίζεται. Τα μαθήματα γίνονται σε άκρως φιλικό κλίμα, πάντα όμως σε ένα δομημένο πλαίσιο μάθησης ώστε στο τέλος του κύκλου των 12 μαθημάτων να είναι σε θέση να εκφράζει τα συναισθήματα του και τον ψυχικό του κόσμο με την καθοδήγηση της εισηγήτριας.

Τα είδη μουσικής μπορεί να διαφέρουν, η σωστή τεχνική ωστόσο παραμένει απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέλιξη ενός ερμηνευτή στο πέρασμα του χρόνου και αυτό είναι το στοιχείο που διαφοροποιεί μια όμορφη αλλά ακατέργαστη φωνή από αυτή ενός επαγγελματία.

συναυλία αποφοίτων
των σεμιναρίων

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που απόφοιτοι των βιωματικών σεμιναρίων μας, δίχως καμία πρότερη επαφή με μουσικά όργανα και δίχως καμία γνώση θεωρίας, εκφράζονται ήδη μέσω διάφορων αρχαίων οργάνων μπροστά σε δικούς τους ανθρώπους.

Και για του λόγου το αληθές, με το πέρας κάθε κύκλου μαθημάτων, όσοι απόφοιτοι επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και στην πρώτη τους mini συναυλία, με την καθοδήγηση του εκάστοτε εισηγητή τους και πάντα σε ένα καλαίσθητο χώρο και με φιλόμουσο κοινό που θα σέβεται την προσπάθεια τους. Αυτό ακριβώς έγινε στα εγκαίνια της έκθεσης αρχαίων μουσικών οργάνων στον πολυχώρο SEIKILO, στις 31 Ιανουαρίου του 2016, με παράλληλη συμμετοχή στην ηχογράφηση του album «Το Κάλεσμα της Μούσας» από τη δισκογραφική εταιρία iRec.gr Music Productions!

 

τι έχει να πει η εισηγήτρια…

«Η εκμάθηση του τρόπου χρήσης και ενδυνάμωσης του βασικότερου μέσου επικοινωνίας που διαθέτουμε, της φωνής, είναι ένα ταξίδι μέσα από το οποίο μαθαίνουμε πράγματα για τον ίδιο μας το εαυτό. Η πρότερη γνώση μουσικής δεν είναι απαραίτητη μιας και ο χαρακτήρας αυτού του κύκλου εργαστηρίων είναι βιωματικός. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που μια όμορφη ακατέργαστη φωνή μεταμορφώθηκε μέσα από την εφαρμογή απλών τεχνικών ελέγχου του διαφράγματος και της αναπνοής …»

Λίνα Παλερά

επαγγελματίας μουσικός - φωνητική

«Από το πρώτο εισαγωγικό μάθημα, κατάλαβα πώς απλά βήματα μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά στον τρόπο ερμηνείας αλλά κυρίως αντίληψης και ελέγχου της φωνής. Από τις πρώτες ακόμα συμβουλές της Λίνα, αντιλήφθηκα πώς μια βιωματική εμπειρία είναι πολύ πιο άμεση και δημιουργική από ένα απλό μάθημα. Ήταν ένα ταξίδι μέσα από το οποίο έμαθα πολλά…»

Αφροδίτη Κουάντρι

μαθήτρια τμήματος φωνητικής

…& οι μαθητές

ένας χώρος έκφρασης

 

Στο SEIKILO έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο καλαίσθητο, με διακόσμηση και χρώματα που ωθούν τον μαθητή να εκφραστεί δημιουργικά. Προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από άποψη εργονομίας, ενώ η στρατηγική θέση του πολυχώρου SEIKILO στην καρδιά της Θεσσαλονίκης τον καθιστά εύκολα προσβάσιμο.

Πέρα της αίθουσας σεμιναρίων, στον ίδιο χώρο συστεγάζεται ο εκθεσιακός μας χώρος με περιοδικές εκθέσεις έκφρασης & πολιτισμού, προσφέροντας αβίαστα δημιουργικά ερεθίσματα στους μαθητές αλλά και επιπλέον δυνατότητες έκφρασης και έκθεσης του έργου τους στο φιλόμουσο κοινό της πόλης!

εισηγητής

ταλέντο, εμπειρία, μεταδοτικότητα

Λίνα Παλερά

μουσικός – εισηγήτρια φωνητικής

Eίναι επαγγελματίας μουσικός με σπουδες κλασικής μουσικής, ενώ είναι η βασική λυρίστρια τηςΟργανοποιΐας Αναστάσιος | Luthieros Music Instruments.

Είναι κύρια φωνή της μουσικής μπάντας των APERITO (www.aperitotheband.com), ασχολείται χρόνια με το τραγούδι, με το ξένο και το ελληνικό ρεπερτόριο (bossa nova, jazz, latin, swing, ελληνικό ρεμπέτικο και έντεχνο). Συμμετείχε σε πολλές χορωδίες, ενώ σπούδασε στο “jazz vocals” στο τμήμα του Σ.Ω.Θ. και στο Middlesex University of London.

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

14 + 10 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

 

διεύθυνση
Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη

τηλέφωνο
2311 27 28 03

email
info@seikilo.com

Πολυχώρος SEIKILO

Φίλιππου 49, Θεσσαλονίκη
τ. 2311 27 28 03