σεμινάρια SEIKILO

εκμάθηση μέσω βιωματικής εμπειρίας

Τεχνικές Μάθησης, Παραγωγικότητας και Μνήμης

τμήμα αρχαρίων

(κύκλος 12 μαθημάτων)

Το μυαλό είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο. Είναι ο πιο εξελιγμένος υπολογιστής στον πλανήτη και έχει άπειρες δυνατότητες. Δυστυχώς, το κλασικό εκπαιδευτικό σύστημα δε μας μαθαίνει ποτέ πώς να τις εκμεταλλευόμαστε και να ενεργοποιούμε μέσα μας τον… υπερήρωα. Μόνο που αυτός ο υπερήρωας υπάρχει και το μόνο που μας λείπει είναι τα εργαλεία με τα οποία θα μπορέσει να βγει στην επιφάνεια.

Κάθε ένας από εμάς έχει ικανότητες που ούτε καν φαντάζεται. Μπορεί να κάνει και να μάθει πράγματα που δεν περιμένει. Μπορεί ακόμα και να αλλάξει συνήθειες ή να καλλιεργήσει καινούριες δεξιότητες για τις οποίες θεωρεί πως δεν έχει το “ταλέντο”.

Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι να δώσει στους συμμετέχοντες όλα αυτά τα εργαλεία μαζί με την ευκαιρία να καλλιεργήσουν νέες δεξιότητες για να μαθαίνουν, να θυμούνται και να δημιουργούν με ευκολία.

Τι θα μάθουμε στο εργαστήριο:

  • 
Πώς μαθαίνει το μυαλό και πώς να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές του στο έπακρο
  • Ποιες είναι πραγματικά αποδοτικές σημειώσεις και πώς τις κρατάμε
  • Τι είναι νοητική χαρτογράφηση και γιατί είναι το υπέρτατο εργαλείο μάθησης
  • Πώς η νοητική χαρτογράφηση μπορεί να εφαρμοστεί με στόχο τη μάθηση, τη δημιουργικότητα ή ακόμα και την οργάνωση στη δουλειά ή στην προσωπική ζωή
  • Τι είναι η πολυ-αισθητηριακή μάθηση και πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε
  • Τεχνικές για καλύτερη, γρηγορότερη, αποδοτικότερη μάθηση και απομνημόνευση οποιουδήποτε γνωστικού αντικειμένου
  • Τεχνικές για κατακόρυφη αύξηση δημιουργικότητας και παραγωγικότητας
  • Τεχνικές Speed Reading
  • Τεχνικές Speed Writing και αντιμετώπισης “Writer’s Block”

Σε ποιον απευθύνεται:

Το εργαστήριο αυτό αποσκοπεί στο να βοηθήσει φοιτητές και εργαζόμενους που πρέπει να μελετούν και να μαθαίνουν πολύ υλικό σε σύντομο χρονικό διάστημα με στόχο να το χρησιμοποιήσουν στη δουλειά τους, είτε γράφοντας κάποια εργασία είτε για τις ανάγκες κάποιου ακαδημαϊκού/ επαγγελματικού project.

Πώς θα δουλέψουμε:

Το εργαστήριο είναι μοιρασμένο σε ενότητες. Κάθε ενότητα περιλαμβάνει πρακτικές ασκήσεις πάνω στη θεωρία που θα συζητήσουμε εν συντομία στην αρχή, ώστε οι συμμετέχοντες να εξασκηθούν πρακτικά και να καλλιεργήσουν στην πορεία νέες δεξιότητες μάθησης, απομνημόνευσης και παραγωγικότητας.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ / μήνα ανά άτομο. Δηλώστε συμμετοχή ως την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

15 + 12 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

  διεύθυνση Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη τηλέφωνο 2311 27 28 03 email info@seikilo.com

στιγμές από το ταξίδι

εκμάθηση, εμπειρίες, έκφραση

τι έχει να πει η εισηγητής…

Το εργαστήριο αποτελεί ένα ταξίδι˙ ταξίδι στον κόσμο του νου και των δυνατοτήτων του. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τις ικανότητές τους, συνειδητοποιούν πως δεν υπάρχει κάτι που να μη μπορούν να μάθουν και πως μπορούν να καλλιεργήσουν οποιαδήποτε δεξιότητα θελήσουν. Το μυαλό είναι ένα εκπληκτικό εργαλείο και μαθαίνοντας πώς να αξιοποιούμε τις δυνατότητές του στο έπακρο καταφέρνουμε να κάνουμε πράγματα που ποτέ πριν δεν φανταζόμασταν πως μπορούσαμε.

Εύχομαι μια μέρα όλα αυτά να διδάσκονται στο σχολείο, ώστε να μπορεί κάθε άνθρωπος να έχει πρόσβαση στη γνώση δίχως να περιορίζεται από τις προσδοκίες του εκάστοτε εκπαιδευτικού συστήματος.

Φύλλις Γραβριηλίδου

Συγγραφέας | Σύμβουλος Μνήμης & Γνωστικών Λειτουργιών

Η γνωριμία μου με την Φύλλις με γέμισε με νέες γνώσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Είναι αφιερωμένη στο να ανακαλύπτει τις άπειρες δυνατότητες που διαθέτει ο ανθρώπινος νους, και να τις μεταδίδει με ειλικρινές ενδιαφέρον και νοιάξιμο για το κοινό της. Χαρακτηριστικές είναι οι τεχνικές μνήμης της που μου έχουν αλλάξει εντελώς τον τρόπο που επεξεργάζομαι και αποθηκεύω τις πληροφορίες στο μυαλό μου. Με τις ασκήσεις της είδα άμεση βελτίωση στην καθημερινότητα μου.

Χριστίνα Δουκουζγιάννη

YouTube Creator – Make Video Greece (www.youtube.com/makevideogreece)

…& οι μαθητές

ένας χώρος έκφρασης

  Στο SEIKILO έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο καλαίσθητο, με διακόσμηση και χρώματα που ωθούν τον μαθητή να εκφραστεί δημιουργικά. Προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από άποψη εργονομίας, ενώ η στρατηγική θέση του πολυχώρου SEIKILO στην καρδιά της Θεσσαλονίκης τον καθιστά εύκολα προσβάσιμο. Πέρα της αίθουσας σεμιναρίων, στον ίδιο χώρο συστεγάζεται ο εκθεσιακός μας χώρος με περιοδικές εκθέσεις έκφρασης & πολιτισμού, προσφέροντας αβίαστα δημιουργικά ερεθίσματα στους μαθητές αλλά και επιπλέον δυνατότητες έκφρασης και έκθεσης του έργου τους στο φιλόμουσο κοινό της πόλης!

εισηγητής

ταλέντο, εμπειρία, μεταδοτικότητα

Φύλλις Γαβριηλίδου

Συγγραφέας | Σύμβουλος Μνήμης & Γνωστικών Λειτουργιών

Σπούδασε Γερμανική Γλώσσα και Φιλολογία και εργάστηκε για χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση. Συνειδητοποίησε αρκετά νωρίς πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του εγκεφάλου όχι μόνο για το γνωστικό κομμάτι αλλά και για οποιονδήποτε τομέα της ζωής μας και έκτοτε ασχολείται εντατικά με αυτό το αντικείμενο και μοιράζεται τις γνώσεις της μέσα από ομιλίες, εργαστήρια και ατομικές συνεδρίες. Κύριο αντικείμενό της η προσωπική ανάπτυξη μέσα από τεχνικές μνήμης, και παραγωγικότητας αλλά και η επίτευξη της βέλτιστης εγκεφαλικής λειτουργίας και υγείας.

Διδάσκει μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και συνταξιούχους, βοηθώντας τους να μαθαίνουν πιο αποδοτικά, γρήγορα και διασκεδαστικά, να θυμούνται όντας πιο παραγωγικοί αλλά και να αξιοποιούν στο έπακρο όσα έχει να μας μάθει η σύγχρονη νευροεπιστήμη για μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Περισσότερα θα βρείτε στη σελίδα phyllisgabriel.com

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

14 + 13 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

 διεύθυνση Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη τηλέφωνο 2311 27 28 03 email info@seikilo.com

Όμιλος Πολιτισμού SEIKILO

Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη τ. 2311 24 32 63