σεμινάρια SEIKILO

εκμάθηση μέσω βιωματικής εμπειρίας

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα
Κατανομή Ωρών
10:00 – 10:30 Προσέλευση
10:30 – 15:30 Ώρες διεξαγωγής

12:30 – 13:00 Διάλειμμα

α’ μέρος 10.00- 12.30
Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος
Παράγοντες που επηρεάζουν τη μάθηση Άτυπη αξιολόγηση

Επιλογή εκπαιδευτικών στόχων Δόμηση και οργάνωση της τάξης
Χρησιμότητα ατομικού ημερήσιου προγράμματος και ατομικού συστήματος εργασίας – Βιντεοπροβολή
Προσαρμογή του τρόπου διδασκαλίας – Βιντεοπροβολή

12.30 – 13.00 Διάλειμμα

β’ μέρος 13.00-15.30
Αναγκαιότητα χρήσης εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού για την υποστήριξη μαθητών στο φάσμα του αυτισμού στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον Βήμα προς βήμα κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού (Workshop)
Ενδεικτική παρουσίαση τροποποιημένων μαθημάτων των σχολικών εγχειριδίων

15.30 – 16.00
Ερωτήσεις
Απαντήσεις

Λήξη – Παραλαβή βεβαιώσεων

Βιωματικό Σεμινάριο
 Κατασκευής &
Χρήσης Εκπαιδευτικού Υλικού
για Μαθητές με Αυτισμό

Το σεμινάριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ψυχολόγους, Ειδικούς Παιδαγωγούς, Νηπιαγωγούς, Βρεφονηπιοκόμους και φοιτητές των παραπάνω τμημάτων. Επίσης σε γονείς παιδιών στο φάσμα του αυτισμού καθώς και σε οποιονδήποτε έχει ενεργό ενδιαφέρον και συστηματική ενασχόληση με τον κλάδο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Παρέχει πρακτικές γνώσεις σε όλους όσους θέλουν και αναζητούν τρόπους ώστε να υποστηρίξουν ουσιαστικά και με τον πιο αποδοτικό τρόπο μαθητές στο φάσμα του αυτισμού.


Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Νοεβρίου στις 10 πμ.

 

Στόχος της επιμόρφωσης είναι η κατανόηση από τους επιμορφούμενους:

 • των βασικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει ένα άτομο στο φάσμα του αυτισμού και πως αυτές επηρεάζουν την μάθηση.
 • της σημασίας της άτυπης αξιολόγησης για την επιλογή εκπαιδευτικών στόχων και την κατάρτιση εξατομικευμένου προγράμματος για κάθε μαθητή με αυτισμό.
 • της αναγκαιότητας χρήσης εξειδικευμένου εκπαιδευτικού υλικού για την υποστήριξη μαθητών στο φάσμα του αυτισμού στο σχολικό, οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον και πιο ειδικά:
  – Βήμα προς βήμα κατασκευή εκπαιδευτικού υλικού
  – Χρήση διαφόρων υλικών, προκειμένου να πετύχουμε τους εκπαιδευτικούς στόχους που θέτουμε μετά την αξιολόγηση του κάθε μαθητή.
  – Ενδεικτική παρουσίαση τροποποιημένων μαθημάτων των σχολικών εγχειριδίων σύμφωνα με τις αρχές της δομημένης εκπαίδευσης
 • της ανάγκης δόμησης και οργάνωσης της τάξης
 • της χρησιμότητας του ατομικού ημερήσιου προγράμματος
 • της χρησιμότητας του ατομικού συστήματος εργασίας
 • της προσαρμογής του τρόπου διδασκαλίας

Κόστος Συμμετοχής
Μειωμένη Συμμετοχή: 35€ (Φοιτητές – Άνεργοι)
Για εγγραφές μέχρι 4/11/2018:
Κανονική Συμμετοχή: 45€ (Εκπαιδευτικοί, Επαγγελματίες, Ιδιώτες)
Για εγγραφές μέχρι 4/11/2018
Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 55€

Για την ημέρα του εργαστηρίου, ο οδηγός Κατασκευής & 
Χρήσης Εκπαιδευτικού Υλικού
 για Μαθητές με Αυτισμό στη προνομιακή τιμή των 15 ευρώ.

Για εγγραφές από 5/11/2018 μέχρι την ημέρα διεξαγωγής
Κατόπιν διαθεσιμότητας και τηλεφωνικής επικοινωνίας.

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

 

εκδήλωση ενδιαφέροντος

 

10 + 1 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

διεύθυνση Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη
τηλέφωνο 2311 27 28 03
email info@seikilo.com

στιγμές από το ταξίδι

εκμάθηση, εμπειρίες, έκφραση

 

τι έχουν να πουν οι εισηγητές…

Μέσα από το σεμινάριο θα δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα άτομο στο φάσμα του αυτισμού και πως αυτές επηρεάζουν την μάθηση. Είναι δεδομένο ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός μαθητών στο φάσμα του αυτισμού βρίσκεται κάθε χρόνο στις τάξεις των σχολείων τόσο της ειδικής όσο και της γενικής εκπαίδευσης.

Χρύσα Καρρά

εκπαιδευτικός

Οι μαθητές αυτοί δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις συνήθεις μεθόδους διδασκαλίας και να χρησιμοποιήσουν το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό. Είναι λοιπόν αναγκαίο οι μαθητές αυτοί να υποστηριχθούν με διαφοροποιημένες μεθόδους διδασκαλίας και εξειδικευμένο, εξατομικευμένο εκπαιδευτικό υλικό.

Νίκη Βογιατζή

εκπαιδευτικός

ένας χώρος έκφρασης

  Στο SEIKILO έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο καλαίσθητο, με διακόσμηση και χρώματα που ωθούν τον μαθητή να εκφραστεί δημιουργικά. Προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από άποψη εργονομίας, ενώ η στρατηγική θέση του πολυχώρου SEIKILO στην καρδιά της Θεσσαλονίκης τον καθιστά εύκολα προσβάσιμο. Πέρα της αίθουσας σεμιναρίων, στον ίδιο χώρο συστεγάζεται ο εκθεσιακός μας χώρος με περιοδικές εκθέσεις έκφρασης & πολιτισμού, προσφέροντας αβίαστα δημιουργικά ερεθίσματα στους μαθητές αλλά και επιπλέον δυνατότητες έκφρασης και έκθεσης του έργου τους στο φιλόμουσο κοινό της πόλης!

επιμορφώτριες

ταλέντο, εμπειρία, μεταδοτικότητα

 

Νίκη Βογιατζή & Χρύσα Καρρά

εκπαιδευτικοί

Η Νίκη Βογιατζή και η Χρύσα Καρρά είναι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής με εικοσιπενταετή και πλέον εμπειρία στην εκπαίδευση παιδιών με αυτισμό. Εξειδικεύτηκαν στον αυτισμό, στο πρόγραμμα TEACCH, στη διδασκαλία κοινωνικής κατανόησης με τη μέθοδο των κοινωνικών ιστοριών, στα εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας PECS και MAKATON. Διαθέτουν πιστοποίηση από τον Αγγλικό φορέα της CYGNET “Bernando’s” για την εφαρμογή του προγράμματος εκπαίδευσης και υποστήριξης γονέων/φροντιστών παιδιών με διαταραχές αυτιστικού φάσματος. Έχουν παρακολουθήσει πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια που αφορούν την ειδική αγωγή. Συνεργάστηκαν με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στα πλαίσια πιλοτικού προγράμματος για την κοινωνική ένταξη των ατόμων στο φάσμα του αυτισμού στο σχολείο και τη μετάβασή τους στο χώρο εργασίας. Έχουν συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, πρακτικά συνεδρίων, διαλέξεις, ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχουν συγγράψει το βιβλίο: «Η Δομημένη Εκπαίδευση & η Κατασκευή Εκπαιδευτικού Υλικού για Μαθητές με Αυτισμό». Είναι ιδρυτικά μέλη και προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στο σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αυτισμό “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” και στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών.

Η Νίκη είναι εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην ειδική αγωγή και πτυχίο Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και   Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Δίδαξε στο ΙΕΚ Σερρών στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Εργάζεται στο ειδικό δημοτικό σχολείο Σερρών.

Η Χρύσα είναι Διευθύντρια στο Ειδικό Σχολείο Σερρών με μεταπτυχιακές σπουδές και υποψήφια Διδάκτωρ του Α.Π.Θ., με τίτλο διδακτορικής διατριβής: “Η επίδραση ενός δομημένου προγράμματος πρώιμης ψυχοκινητικής παρέμβασης με την υποστήριξη και συμμετοχή των γονέων στην ανάπτυξη και εκπαίδευση παιδιών στο αυτιστικό φάσμα”. Δίδαξε στο ΙΕΚ και στο ΤΕΦΑΑ Α.Π.Θ, Σερρών και επόπτευσε την Πρακτική άσκηση στην ειδικότητα Δ΄ έτους Προσαρμοσμένης Φυσικής Αγωγής. Ως εθελόντρια είναι υπεύθυνη στα προπονητικά προγράμματα των SPECIAL OLYMPICS στις Σέρρες. Το 2011 εκλέχτηκε στην πενταμελή παγκόσμια επιτροπή για το snowshoeing στα Special Olympics με τετραετή θητεία. Για το εθελοντικό της έργο έχει βραβευτεί από τη Βουλή, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Δήμαρχο της πόλης των Σερρών.

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

 

εκδήλωση ενδιαφέροντος

 

1 + 2 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

διεύθυνση Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη
τηλέφωνο 2311 27 28 03
email info@seikilo.com