σεμινάρια SEIKILO

εκμάθηση μέσω βιωματικής εμπειρίας

εκμάθηση δημιουργικής ραφής

τμήμα αρχαρίων

(κύκλος 12 μαθημάτων)

Το τμήμα απευθύνεται σε όσους/ες διαθέτουν ελάχιστες γνώσεις ραπτικής.  Από το πρώτο κιόλας μάθημα ο/η μαθητής/τρια  μπαίνει σε ένα μαγικό κόσμο δημιουργίας ενδυμάτων. Γνωρίζει τις ποιότητες των υφασμάτων και την ιδιαίτερη ραφή τους. Μαθαίνει να κόβει και να ράβει. Ολοκληρώνοντας τον Α’ Κύκλο μαθημάτων, θα μπορεί να κόβει και να ράβει από έτοιμα πατρόν. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παραλαμβάνετε ένα μοναδικό ρούχο με το πατρόν του, στα δικά σας μέτρα, έτοιμο να φορεθεί! Στόχος των μαθηματών είναι να δημιουργήσουμε ένα ρούχο και να ταξιδέψουμε ταυτόχρονα στον μαγικό κόσμο των υφασμάτων, της μόδας και του styling.

Σε κάθε συνάντηση μας δίνονται σημαντικές και απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και κυρίως κατ’ εξοχήν πρακτικά μαθήματα, με περιεχόμενο:
• Φόρμες, γραμμές, χρώματα, συνδυασμοί.
• Βασικές ιδιότητες και ποιότητες υφασμάτων.
• Οι σωστές επιλογές υφασμάτων και υλικών βάσει προσωπικού styling.
• Σωματότυπος-σωματομετρία – πως παίρνουμε σωστά μέτρα.
• Πατρόν και κοπή υφάσματος.
• Συναρμολόγηση – πρόβα ρούχου.
• Ραφή ενδύματος.

Τα μαθήματα θα γίνονται στα πλαίσια ενός κύκλου δώδεκα μαθημάτων. Η συχνότητα που θα γίνονται τα σεμινάρια θα είναι μία φορά την εβδομάδα και η διάρκεια του μαθήματος θα είναι δυόμιση ώρες με ένα διάλλειμα ενός τετάρτου ενδιάμεσα. Συνολικά θα γίνουν δώδεκα σεμινάρια.

Το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ / μήνα ανά άτομο.

Μάθετε σε ένα διασκεδαστικό, χαλαρό και εκπαιδευτικό περιβάλλον. Τα μαθήματα είναι διαθέσιμα σε όλους, για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα ικανότητας.

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

2 + 9 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

 

διεύθυνση
Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη

τηλέφωνο
2311 24 32 63

email
info@seikilo.com

στιγμές από το ταξίδι

εκμάθηση, εμπειρίες, έκφραση

στιγμές από
τα σεμινάρια

Η διαδικασία εκμάθησης δημιουργικής ραφής αποτελεί μία βιωματική εμπειρία, όπου ο μαθητής καλείται να έρθει σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μόδας, των υφασμάτων και του styling στην σύγχρονη εποχή. Τα μαθήματα γίνονται σε άκρως φιλικό κλίμα, πάντα όμως σε ένα δομημένο πλαίσιο μάθησης ώστε στο τέλος του κύκλου των 12 μαθημάτων να είναι σε θέση να κατανοήσει βασικές αρχές σχεδιασμού πατρόν και συνδυασμών υφασμάτων με την καθοδήγηση της εισηγήτριας.

Στην εποχή που όλοι προσπαθούν να αναπτύξουν μια δική τους ιδέα και επιχείρηση, ο χώρος της μόδας εκτός από δημιουργικότητα απαιτεί έμπνευση, γνώσεις, πειθαρχία, καλαισθησία, όραμα και κυρίως σύγχρονες καινοτόμες ιδέες.

τι έχει να πει η εισηγήτρια…

«Με ελάχιστα υλικά ραπτικής και με ενθουσιασμό, συνδυάζουμε την παραδοσιακή τέχνη της μοδίστρας με τη σύγχρονη ραπτική. Μαθαίνουμε να δημιουργούμε ένα ρούχο δικής μας έμπνευσης και ταξιδεύουμε ταυτόχρονα στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων, των υφασμάτων, του πατρόν…Ένα σεμινάριο σύγχρονης ραπτικής και styling που απευθύνεται σε άτομα με ελάχιστη εμπειρία και επαφή με το αντικείμενο. Σε συνθήκες εργαστηρίου δημιουργούμε από το μηδέν, ένα ρούχο δικής μας έμπνευσης.»

Δέσποινα Δουμανίδου – Μοσχίδου

σχεδιάστρια μόδας - τεχνολόγος πατρονίστ

“Δεν μπορούσα να βρω τα ρούχα που ήθελα στα μαγαζιά, γιατί πάντα έψαχνα κάτι που είχα φανταστεί. Παρακολούθησα τα μαθήματα Δημιουργικής ραφής κι επιτέλους δημιουργώ τα ρούχα που φανταζόμουν με πολύ μικρότερο κόστος. Τολμήστε το και θα εκπλαγείτε πόσο δημιουργικές μπορείτε να γίνετε. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και θα κάνετε θαύματα. Τώρα είναι η ώρα να ασχοληθείτε με την δημιουργική ραφή ενδυμάτων…»

Ρένα Κούτρα

μαθήτρια τμήματος εκμάθησης δημιουργικής ραφής

…& οι μαθητές

ένας χώρος έκφρασης

 

Στο SEIKILO έχουμε δημιουργήσει έναν χώρο καλαίσθητο, με διακόσμηση και χρώματα που ωθούν τον μαθητή να εκφραστεί δημιουργικά. Προσεκτικά επιλεγμένα έπιπλα εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία από άποψη εργονομίας, ενώ η στρατηγική θέση του πολυχώρου SEIKILO στην καρδιά της Θεσσαλονίκης τον καθιστά εύκολα προσβάσιμο.

Πέρα της αίθουσας σεμιναρίων, στον ίδιο χώρο συστεγάζεται ο εκθεσιακός μας χώρος με περιοδικές εκθέσεις έκφρασης & πολιτισμού, προσφέροντας αβίαστα δημιουργικά ερεθίσματα στους μαθητές αλλά και επιπλέον δυνατότητες έκφρασης και έκθεσης του έργου τους στο φιλόμουσο κοινό της πόλης!

εισηγήτρια

ταλέντο, εμπειρία, μεταδοτικότητα

Δέσποινα Δουμανίδου-Μοσχίδου

σχεδιάστρια μόδας – τεχνολόγος πατρονίστ

Η Δέσποινα Δουμανίδου – Μοσχίδου είναι freelance Σχεδιάστρια Μόδας – Τεχνολόγος Πατρονίστ,  απόφοιτος του Aμερικανικού Kολλεγίου ANATOΛIA, Grand Chic Bologna και του Κλάδου Eνδυματολογίας Δημητρέλη. Εξειδικεύτηκε στην Ελλάδα και το εξωτερικό στον σχεδιασμό Ενδυμάτων και Πατρόν με χρήση εξειδικευμένων software (λογισμικών) στους Η/Υ ενώ έχει συνεργαστεί με εξέχουσες εταιρίες όπως EΛΒΕ, Arte Maxima (Μάκης Τσέλιος), Sarah Lawrence, Day, Estel Collection. Έχει μακρόχρονη εκπαιδευτική εμπειρία: έχει διδάξει στον κλάδο Ενδυματολογίας σε Ιδιωτικά και Δημόσια ΙΕΚ (Δημητρέλη, Δημόσιο Πολιτιστικό ΙΕΚ, ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ), Ιmage Consulting στο Secretarial School του Aμερικανικού Κολλεγίου ANATOΛIA και είναι εισηγήτρια σε πολύ επιτυχημένα σεμινάρια Δημιουργικής Ραφής σε δήμους ενώ έχει πλούσια δράση και κοινωνική προσφορά (Χαμόγελο του Παιδιού).

Στην εποχή που όλοι προσπαθούν να αναπτύξουν μια δική τους ιδέα και επιχείρηση, ο χώρος της μόδας εκτός από δημιουργικότητα απαιτεί έμπνευση, γνώσεις, πειθαρχία, καλαισθησία, όραμα και κυρίως σύγχρονες καινοτόμες ιδέες.

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

11 + 8 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

 

διεύθυνση
Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη

τηλέφωνο
2311 24 32 63

email
info@seikilo.com

Πολυχώρος SEIKILO

Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη
τ. 2311 24 32 63