σεμινάρια SEIKILO

εκμάθηση μέσω βιωματικής εμπειρίας

Κατάκτησε τη Συγγραφική Τέχνη σε 4 Βήματα!

σεμινάριο από τον συγγραφέα Γιώργο Σανιδά

Το συγκεκριμένο σεμινάριο απευθύνεται σε συγγραφείς, αλλά και σε όσα άτομα αγαπούν την τέχνη των λέξεων και θέλουν να την εξελίξουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν βασικές γνώσεις πάνω στη θεωρία της Λογοτεχνίας, τις τάσεις και τα ρεύματα της, και κατά τη διάρκεια θα διδαχθούν το κάθε είδος της ξεχωριστά, με χαρακτηριστικά και παραδείγματα. Ολοκληρώνοντας τα σεμινάρια θα καταλήξουν στην πράξη, με τη δημιουργία προσωπικού διηγήματος. Μετά το τέλος των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα έχουν βασική αλλά ουσιαστική γνώση για το πώς θα μπορούν να χειριστούν καλλιτεχνικά τον λόγο σε ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών.

Το σεμινάριο διαρκεί 4 δίωρα και είναι ομαδικό. Κάποιες σημειώσεις είναι πιθανώς χρήσιμες να ληφθούν από τους συμμετέχοντες.

Τι προσφέρει αυτό το σεμινάριο:

Στόχος των μαθημάτων είναι μέσα από τη μελέτη και την αναδόμηση προσεκτικά επιλεγμένων κλασικών κειμένων της παγκόσμιας και ελληνικής πεζογραφίας, οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το δικό τους, μοναδικό συγγραφικό στυλ, γράφοντας και διορθώνοντας το πρώτο τους διήγημα.

Ενδεικτικά διδακτικά αντικείμενα που θα αναλυθούν:
– Τι είναι Λογοτεχνία;
– Ποιες είναι οι Τάσεις και τα Ρεύματα της Λογοτεχνίας καθώς και διάκριση αυτών.
– Λογοτεχνικά είδη (χαρακτηριστικά και παραδείγματα):

  • Μικροδιήγημα
  • Διήγημα
  • Χρονογράφημα
  • Παραμύθι
  • Δοκίμιο
  • Νουβέλα
  • Θεατρικό

– Μυθιστόρημα
– Διαφορές του ενός είδους από το άλλο.
– Η Λογοτεχνία στη Σύγχρονη Εποχή.
– Σημαντικοί Συγγραφείς και τα Έργα τους.
– Ο χειρισμός της γλώσσας.
– Το μέτρο στο κείμενο.
– Η μουσικότητα στο κείμενο.
– Ο ρυθμός στο κείμενο μας.
– Η δύναμη του διαλόγου.
– Διαδικασία κτισίματος μίας πλοκής.
– Διαδικασία κτισίματος χαρακτήρων – πρωταγωνιστών.
– Είδη και Τεχνικές αφήγησης.
– Πώς να ξεκινήσω να γράφω το βιβλίο μου.
– Πώς να εκδώσω το βιβλίο μου.
– Παράδοση του διηγήματός μας και αξιολόγησή του.

Το κόστος συμμετοχής είναι 49 ευρώ / συνολο (4 δίωρα) (ο νόμιμος Φ.Π.Α. δεν συμπεριλαμβάνεται), για το σύνολο των διδακτικών ωρών. *

Τα σεμινάρια συγγραφικής τέχνης θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο SEIKILO (Φιλίππου 49, Κέντρο, Θεσσαλονίκη) κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, σε ώρες που θα ορισθούν από κοινού μεταξύ του εισηγητή και των συμμετεχόντων. Η καταληκτική ημερομηνία για τις συμμετοχές είναι η Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018.

* Τα τμήματα του σεμιναρίου θα είναι ολιγομελή, οπότε θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας! Εφόσον ενδιαφέρεστε, μην αμελήσετε να «κλείσετε» θέση μέσω email (info@seikilo.com) ή τηλεφώνου (2311 27 28 03 ή 2110 12 69 00)!

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

11 + 3 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

διεύθυνση Φιλίππου 49, Θεσσαλονίκη τηλέφωνο 2311 27 28 03 email info@iwrite.gr

εισηγητής

ταλέντο, εμπειρία, μεταδοτικότητα

Γιώργος Σανιδάς

οικονομολόγος – συγγραφέας

Ο Γιώργος Σανιδάς γεννήθηκε το 1963 στη Σκιάθο. Είναι οικονομολόγος και ασχολείται, παράλληλα, με θέματα Κοινωνικής Οικονομίας. Η πρώτη του εμφάνιση στη λογοτεχνία έγινε με την ποιητική νουβέλα «Πρωτοετής Φοιτητής»(1993) και ακολούθησαν τα: «Λοχία γιατί (δεν) εκινήθης;» (Αφοι Κυριακίδη 2012) και «Το παιδί της Βασίλισσας » (iwrite 2012). Το 2013 δημιούργησε τις εκδόσεις «ΚΥΜΑ» και προχώρησε στην έκδοση των μυθιστορημάτων «Το Κάστρο της Ελευθερίας και ο Μπαρμπαρόσα » και «Ναυαγισμένοι Έρωτες», καθώς και του αφηγήματος «Αν Ξυπνούσε ο κυρ-Αλέξανδρος».

στιγμές από το ταξίδι

εκμάθηση, εμπειρίες, έκφραση

Η συγγραφή, όπως κάθε τέχνη, ξεκινά από την έμπνευση και την αφοσίωση σε αυτή, αλλά ολοκληρώνεται με την εκμάθηση της απαραίτητης τεχνογνωσίας. Ο κύκλος σεμιναρίων «Η Συγγραφή σε 4 Βήματα» αποτελεί ένα εξαιρετικό ταξίδι μέσα από τη θεωρία προς την πράξη, με κατανοητά και σαφώς παραδιδόμενα θεματικά αντικείμενα πάνω στο κάθε λογοτεχνικό είδος, με απότοκο την πραγμάτωση του πρώτου προσωπικού διηγήματος-έργου λόγου. Ένα ταξίδι που ο κάθε επίδοξος συγγραφέας οφείλει να κάνει!

Αγγελική Νικολαϊδου

Πολυχώρος SEIKILO

Φιλίππου 49, Κέντρο, Θεσσαλονίκη