ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα

μία διαδραστική εμπειρία προσαρμοσμένη σε διαφορετικά ηλικιακά group: παιχνίδι, γνώση, μουσική

Μια βιωματική περιήγηση
στον μαγικό κόσμο της μουσικής
& της ελληνικής μυθολογίας

– αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα όπως η Λύρα του Απόλλωνα!

Μέσα από μια διαδραστική περιήγηση θα μάθουμε για την Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, τον Απόλλωνα και τον Ερμή, τους διαφορετικούς τύπους αρχαίας Ελληνικής λύρας (Χέλυς, Βάρβιτος, Σαμβύκη, Φόρμιγξ κ.ά.) αλλά και τον εξελιγμένο κινούμενο ζυγό της Κίθαρις του Χρυσού Αιώνα!

Επιπλέον, θα δούμε και θα ακούσουμε το τύμπανον αλλά και σύγχρονα παραδοσιακά (μετεξέλιξη των αρχαίων) μουσικά όργανα όπως το μπουζούκι, το μπαγλαμαδάκι και ο τζουράς.

< Η Χέλυς (με ηχείο κατασκευασμένο από αντίγραφο πραγματικού καυκάλου χελώνας) είχε, σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία, κατασκευαστεί από τον ίδιο τον θεό Ερμή.

< Η Φόρμιγξ και η Σαμβύκη, ανακατασκευές αρχαίων ελληνικών οργάνων, δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές όχι μόνο να ακούσουν αλλά και να παίξουν (κατόπιν σχετικής προετοιμασίας) τα διαφορετικά όργανα της Αρχαιότητας!

Αρχαιοελληνικά Επιτραπέζια Στρατηγικής και Όξυνσης του Νου!

– παίξτε και εσείς με τα παιχνίδια στρατηγικής που γαλουχήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης και οι υπόλοιποι πρόγονοι μας!

Συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή μελέτη με την αγάπη για τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό: από τη Τριάδα στην Εννεάδα και από τη Σφαιρική Τριάδα στην Πέττεια (που παιζόταν σύμφωνα με ιστορικές πηγές από τον ίδιο τον Αχιλλέα για να προβλέψει την έκβαση του Τρωικού πολέμου) τα χειροποίητα αντίγραφα μας είναι διαθέσιμα μόνο στον εκθεσιακό χώρο του SEIKILO.

Θα παίξουμε μαζί τους και θα ακονίσουμε τη στρατηγική μας σκέψη με τα ίδια μέσα που είχαν και οι πρόγονοί μας!

Λ Αχιλλέας και Αίας εξασκούνται στην «πέττεια» κατά τον Τρωϊκό Πόλεμο (σωζόμενο μελανόμορφο αγγείο, Κρατικό Μουσείο του Βερολίνου).

εντυπώσεις επισκεπτών

σχόλια από εκπαιδευτικούς, μουσικούς και μαθητές
Με την επίσκεψη αυτού του χώρου δεν καλλιεργείται μόνο η αγάπη για τη μουσική αλλά και τους μουσικούς τους ίδιους. Άνθρωποι με μεράκι που σέβονται το παρελθόν και μας οδηγούν στο παρόν μέσα από μια μέθεξη μουσικής και μυθολογίας. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία.
Νικόλαος Π.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα ακόμη και για ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη μουσική παιδεία. Σημαντικό ρόλο έχει και η εξαιρετική ξενάγηση από ανθρώπους που φαίνεται ότι κατέχουν το αντικείμενο. Ένα μουσείο που σίγουρα αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Ιωάννης Β.

Ιδιαίτερος χώρος για αυτούς που θέλουν να εξερευνήσουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Ζεστό και οικείο περιβάλλον, εκπληκτικά χειροποίητα μουσικά όργανα που παραπέμπουν στην αρχαία και σύγχρονη ελληνική παράδοση.

Σοφία Δ.

Ένα χώρος μοναδικός! Προσφέρει στον επισκέπτη μια εμπειρία διαφορετική από τα συνηθισμένα, μια επίσκεψη στο παρελθόν με έναν τρόπο σύγχρονο, ευχάριστο και προσιτό σε όλους με τη βοήθεια νέων και ορεξάτων ανθρώπων.

Θρασύβουλος Τ.

τι περιμένετε;

οργανώστε σήμερα κιόλας την επίσκεψή σας στο SEIKILO

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας!

11 + 10 =

Τι θα χρειαστούμε από εσάς;

Κάποιες διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες για τη σχολική σας επίσκεψη, καθώς και πληροφορίες για το ηλικιακό-εκπαιδευτικό προφίλ των μαθητών σας.

Πώς θα έρθετε;

Βρείτε μας στη Φιλίππου 5, δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

| t. 2316 019 635
e. info@seikilo.com
facebook. Seikilo
trip advisor. Seikilo