Δράσεις για σχολεία

δραστηριότητες υψηλής εκπαιδευτικής αξίας
διεθνες βραβειο αριστειας

«Με οδηγό τη μουσική μαθαίνεις για την ιστορία!»

(✮✮✮✮✮) «Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδραστική ξενάγηση. Με οδηγό τη μουσική μαθαίνεις για την ιστορία και τη μυθολογία! Σε κάθε βήμα ακούγαμε και βλέπαμε τα αρχαία μουσικά όργανα να κατεβαίνουν από τις προθήκες και να παίζονται μπροστά μας!» – Dave, TripAdvisor

 

δραστηριότητες υψηλής εκπαιδευτικής αξίας // όπως παρουσιάστηκαν σε

μία διαδραστική εμπειρία, προσαρμοσμένη σε διαφορετικές ηλικίες, με τίτλο:

Ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα: Μουσική και Επιτραπέζια Παιχνίδια

Από τη λύρα του Απόλλωνα,
στην Κιθαρίς του Περικλέους
και την Πέττεια του Αχιλλέα

Το ξέρατε ότι η μουσική και ο χορός επινοήθηκαν τη στιγμή της γέννησης του Δία; Ότι η πρώτη λύρα φτιάχθηκε από τον νεογέννητο Ερμή; Ότι η Αθηνά κάποτε υπήρξε η καλύτερη μουσικός του αυλού; 

Μέσα από ιδιαίτερες και άκρως διδακτικές ιστορίες της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και μυθολογίας, θα περιηγηθούμε μαζί με τον Απόλλωνα και τον Ερµή, μαθαίνοντας για τους διαφορετικούς τύπους αρχαίων μουσικών οργάνων (λύρα χέλυς και βάρβιτος, σαµβύκη, φόρµιγξ, πανδούρα κ.ά.) αλλά και τον εξελιγµένο κινούµενο ζυγό της αρχαίας κιθαρίς!

Στη συνέχεια, θα ακονίσουμε τη στρατηγική μας σκέψη με τα ίδια μέσα που είχαν και οι πρόγονοι μας: τα επιτραπέζια παιχνίδια Πέττεια, Εννεάδαι, Σφαιρική Τριάς και Τριάς! Δεν είναι τυχαίο που ο Λυσίμαχος, δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, επινόησε ένα παιχνίδι για να εξασκείται ο τελευταίος. Στο παιχνίδι αυτό τον καλούσε να υποδυθεί τον Αχιλλέα, ο οποίος σταδιακά απέκτησε αρχετυπική μορφή (ως ο «ευγενής πολεμιστής») στο νεανικό μυαλό του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ανακαλύψτε τα μυστικά της Αρχαίας Ελλάδας
μέσα από μία βραβευμένη διαδραστική έκθεση!

Η πλήρης έκθεση αποτελείται από 16 µουσικά όργανα, από την αρχαία Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσµο, καθώς και 5 διαφορετικά αρχαία επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής. Είναι ανοικτή προς επίσκεψη στο ιδιόκτητο µουσείο του SEIKILO, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Στα πλαίσια των επισκέψεων µας σε σχολεία και εκπαιδευτικούς χώρους, το πλήθος των οργάνων και των επιτραπέζιων παιχνιδιών που παρουσιάζονται διαµορφώνεται ανάλογα µε τις εκάστοτε ανάγκες και κατόπιν συζήτησης.

Μία συνέργεια εκπαιδευτικών,
μουσικών & ακαδημαϊκών!

Η δηµιουργική οµάδα του SEIKILO έχει συνεργαστεί µε διεθνώς αναγνωρισµένους µουσικούς, ελληνικά πανεπιστήµια, ακαδηµαϊκούς, ξεναγούς και παιδαγωγούς ώστε να διαµορφώσει µία µοναδική εκπαιδευτική εµπειρία βιωµατικής αλληλεπίδρασης µε τον κόσµο της αρχαιοελληνικής µουσικής, της µυθολογίας και του πολιτισµού.

Οι εκδηλώσεις µας προσαρµόζονται στο µουσικό επίπεδο και την ηλικία του εκάστοτε κοινού, επιτυγχάνοντας έτσι µεγαλύτερη συµµετοχή των θεατών.

Μέχρι στιγµής, έχουµε διοργανώσει εκθέσεις και εκδηλώσεις σε µία σειρά από µουσεία και εκθεσιακούς χώρους όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκωσίας, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισµού στη Θεσσαλονίκη, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανάς στην Αθήνα, τη Villa Kerylos στο Beaulieu-sur-Mer της Γαλλίας κ.α.

γνωρίστε τον οικοδεσπότη σας!

Ο Θοδωρής Κουμαρτζής είναι ένας πολυταξιδεμένος μουσικός, ένας από τους γνωστότερους παίκτες αρχαίας λύρας και ο εμπνευστής του εκπαιδευτικού προγράμματος του πολυχώρου SEIKILO ε.β.δ.

Επιπλέον, είναι ο βενιαμίν της οικογένειας Κουμαρτζή, η οποία βρίσκεται πίσω από το μουσικό brand Luthieros που εστιάζει στην χειροκατασκευή αρχαίων μουσικών οργάνων και την προώθηση τους παγκοσμίως.

Ταξιδεύει διαρκώς δίνοντας συναυλίες, διαλέξεις και παρουσιάσεις γύρω από την αρχαία ελληνική μουσική σε μουσεία, φεστιβάλ, εκπαιδευτικά ινστιτούτα κ.α. σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, Σιγκαπούρη κ.λπ.

Όταν δεν ταξιδεύει, αγαπάει να μεταδίδει σε παιδιά και ενήλικες την αγάπη του για τις διάφορες εκφάνσεις τους αρχαίου πολιτισμού, δείχνοντας την εκπαιδευτική αξία της μουσικής και των μύθων της αρχαίας Ελλάδας.

«Μοναδική εμπειρία!»

(✮✮✮✮✮«Μοναδική εμπειρία. Ο Θεόδωρος ήταν εξαιρετικά μεταδοτικός και με βαθειά γνώση του αντικειμένου! Αν μη τι άλλο, προτείνω να επισκεφθείτε τον χώρο αν έρχεστε στη Θεσσαλονίκη.»

- Josue, AirBnB

«Η επίσκεψη στο χώρο αποτελεί πηγή έμπνευσης!»

(✮✮✮✮✮«Μία διαδραστική έκθεση εκπαίδευσης και δημιουργίας. Γνωρίστε στοιχεία της ελληνικής μουσικής από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και περιεργαστείτε ανακατασκευασμένες αρχαίες λύρες. Η επίσκεψη στο χώρο αποτελεί πηγή έμπνευσης!»

- Πάμπος, TripAdvisor

«Μία πραγματικά διορατική παρουσίαση!»

(✮✮✮✮✮«Μία πραγματικά διορατική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση των αρχαίων ελληνικών οργάνων. Πρόκειται για έναν θαυμάσια σχεδιασμένο εκθεσιακό χώρο. Ο Θοδωρής γνωρίζει εις βάθος το αντικείμενο και σου μεταφέρει με έξοχο τρόπο το πάθος του.»

- Nathan, AirBnB Experiences

επικοινωνήστε μαζί μας!

Γνωρίζατε ότι από το 2018 η έκθεση του SEIKILO μπορεί να μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα; Είτε ενδιαφέρεστε λοιπόν να μας επισκεφθείτε, είτε να διοργανώσετε ένα μοναδικό event στο δικό σας χώρο, στείλτε μας μήνυμα και σύντομα θα επικοινωνήσουμε!

ένας εύκολα προσβάσιμος χώρος στην καρδιά της πόλης

$

Με τα πόδια

Ο SEIKILO βρίσκεται δίπλα στην πλατεία Αριστοτέλους (μόλις 5 λεπτά με τα πόδια), στον αριθμό 5 της οδού Φιλίππου! 

+

Με αστικές συγκοινωνίες

Ανεξαρτήτως που βρίσκεστε στην πόλη, μπορείτε να επιβιβαστείτε στην πλειοψηφία των αστικών λεωφορείων (όπως τα 02, 10, 11, 14, 27, 31 κ.ά.) και να κατεβείτε στη στάση "Πλατεία Αριστοτέλους". 

1

Με δικό σας μεταφορικό

Σε περίπτωση δικού σας αυτοκινήτου ή λεωφορείου, κατευθυνθείτε στη διεύθυνση Φιλίππου 5.