Η στιγμή της Δημιουργίας | συναυλίες και παρουσίαση των δράσεων του πολυχώρου Seikilo

Συναυλίες από τους απόφοιτους των εργαστηρίων Αρχαίας λύρας, Παραδοσιακού τραγουδιού, Μπεντίρ και Σύγχρονου τραγουδιού – Παρουσίαση Αρχαίων Ελληνικών παιχνιδιών – Έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Οργάνων – Παρουσίαση του κρουστού hank drum.

17 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση αρχαίων παιχνιδιών

Τα αρχαία ελληνικά επιτραπέζια Πέττεια, Εννεάδαι, Κυκλική Τριάς και Τριάς επανασχεδιάζονται και παρουσιάζονται στο σύγχρονο κόσμο μετά από την μελέτη και κατασκευή τους από την ομάδα του SEIKILO. Τα πρώτα χειροποίητα παιχνίδια έχουν ήδη βρει τους κατόχους τους ανά την Ελλάδα και θα είναι διαθέσιμα για πρώτη φορά για το κοινό της Θεσσαλονίκης, στον χώρο στον οποίο ανακατασκευάστηκαν.

Συναυλία Φωνητικής

Τμήμα προχωρημένων
19:00 – 19:20,  2ος όροφος πολυχώρου SEIKILO

Πρόκειται για την παρουσίαση του τμήματος αρχαρίων του τμήματος φωνητικής με την συμμετοχή της εισηγήτριας Λίνας Παλεράς για την εκτέλεση μουσικών αποσπασμάτων σύγχρονης μουσικής.

Συναυλία Hank drum

Τμήμα αρχαρίων
19:20 – 19:40,  2ος όροφος πολυχώρου SEIKILO

Πρόκειται για την παρουσίαση του κρουστού hank drum, ενός εργαστηρίου που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέβρη στον πολυχώρο Seikilo.

Συναυλία Αρχαιοελληνικής Λύρας

Τμήμα αρχαρίων
20:00 – 20:20,  2ος όροφος πολυχώρου SEIKILO

Πρόκειται για την παρουσίαση του τμήματος αρχαρίων της αρχαίας λύρας με την συμμετοχή της εισηγήτριας Λίνας Παλεράς για την εκτέλεση μουσικών αποσπασμάτων αρχαίας ελληνικής και σύγχρονης μουσικής.

Συναυλία Αρχαιοελληνικής Λύρας

Τμήμα προχωρημένων
20:20 – 20:40,  2ος όροφος πολυχώρου SEIKILO

Πρόκειται για την παρουσίαση του τμήματος προχωρημένων της αρχαίας λύρας με την συμμετοχή της εισηγήτριας Λίνας Παλεράς για την εκτέλεση μουσικών αποσπασμάτων αρχαίας ελληνικής και σύγχρονης μουσικής.

Συναυλία Μπεντίρ

Τμήμα αρχαρίων
20:40 – 21:10,  2ος όροφος πολυχώρου SEIKILO

Πρόκειται για την παρουσίαση του τμήματος αρχαρίων του μπεντίρ με την συμμετοχή του εισηγητή Νίκου Βαρελά για την εκτέλεση μουσικών αποσπασμάτων σύγχρονης μουσικής με την συνοδεία-έκπληξη γκάιντας!

Παραδοσιακό τραγούδι

Τμήμα αρχαρίων
21:00 – 21:20,  2ος όροφος πολυχώρου SEIKILO

Πρόκειται για την παρουσίαση του τμήματος αρχαρίων του εργαστηρίου “Με παρέα το Τραγούδι” με τη συμμετοχή της εισηγήτριας Βάσως Βασιλειάδου για την εκτέλεση μουσικών αποσπασμάτων της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.

Ορφικοί Ύμνοι & Αρχαίες Μελωδίες
μουσική εκτέλεση αρχαίας ελληνικής λύρας

Λίνα Παλερά (επαγγελματίας μουσικός)
21:20 – 21:40,  2ος όροφος πολυχώρου SEIKILO

Ορφικοί Ύμνοι και Αρχαίες μελωδίες από την βασική λυρίστρια του πολυχώρου SEIKILO και της οργανοποιίας  ‘Αναστάσιος Μουσικά όργανα’. Σε μια μοναδική εμφάνιση θα παρουσιάσει μελωδίες από την Αρχαϊκή εποχή (βλ. Επιτάφιος του Σείκιλου) καθώς και ορισμένες προσωπικές της συνθέσεις σε αρχαιελληνικούς τρόπους.

Η αφίσα της στιγμής της Δημιουργίας:

Πού θα γίνει?