Το Κάλεσμα των Μουσών
2ήμερο Festival | 30-31 Ιανουαρίου 2016

αρχαία Ελλάδα. σύγχρονη εποχή. όραμα για το μέλλον

Όσο ζεις, λάμψε! | Σείκιλος, 200 π.Χ.

Έκθεση Αρχαίων Ελληνικών Οργάνων – Παρουσίασης της do-it-yourself δισκογραφικής iRec Music Productions – Σεμινάρια πάνω στην εκμάθηση αρχαίας Λύρας, αρχαίου Μπεντίρ, μπαγλαμά και φωνητικής – Συναυλία των πρώτων απόφοιτων του σεμιναρίου αρχαίας Λύρας του SEIKILO – Unplugged μίνι συναυλία των μουσικών της iRec Music Productions!

Που;

Αγ. Δημητρίου 77
Θεσσαλονίκη

Πότε;

Σάββατο & Κυριακή
30 – 31 Ιανουαρίου

Τι;

έκθεση, εισαγωγικά σεμινάρια,
συναυλίες, ενημέρωση

Διοργάνωση

Πολυχώρος SEIKILO
μουσική. έκφραση. πολιτισμός.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων – events

Μείνετε συντονισμένοι μέσω του Facebook Event του 2μέρου: https://www.facebook.com/events/219919971679353/

(συχνές ενημερώσεις, βιογραφικά και περιγραφές των εκδηλώσεων, δεκάδες φωτογραφίες
των οργάνων που θα εκτεθούν, τελευταία νέα, ενημερώσεις της τελευταίας στιγμής!)

Σάββατο, 30 Ιανουρίου 2016

Έκθεση Αρχαιοελληνικών Οργάνων

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί για το σύνολο του διημέρου 30-31 Ιανουαρίου, στον χώρο πολιτισμού και έκφρασης SEIKILO.

Ανάμεσα στα όργανα που θα εκτίθενται (διαθέσιμα στους επισκέπτες να τα αγγίξουν και να παίξουν μαζί τους!) είναι και τα εξής: Λύρα του Ερμή, Σκοτεινή Λύρα του Ορφέα, Λύρα του Απόλλωνα, Βάρβιτος της Σαπφούς, Κύλιξ Λύρα του Πάνα, Λύρα του Ολύμπου, Φόρμινξ, Κιθαρίς του Χρυσού Αιώνα, Σαμβύκη, Μπεντίρ, Επιγόνιον κ.ά. Γνωρίστε την ιστορία τους, ανακαλύψτε τον τρόπο παιξίματος τους και κατανοήστε γιατί αποτελούν την καλύτερη βάση για κάποιον που θέλει να μάθει μουσική.

Εργαστήρι Εκμάθησης
Αρχαίου Μπεντίρ (κρουστό)

από τον Νίκο Βαρελά (επαγγελματία μουσικό – κρουστός)
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, 12:00 – 13:00,
χώρος έκφρασης και πολιτισμού SEIKILO

Ελάτε σε επαφή με ένα αρχαίο όργανο που κατάφερε να επιβιώσει στο διάβα των αιώνων, ώστε να αποτελεί σημαντικό κομμάτι μίας παραδοσιακής & μη σύγχρονης μουσικής μπάντα.

Το συγκεκριμένο μονόωρο εισαγωγικό σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους, προχωρημένους και γενικά σε οποιονδήποτε θέλει να εξοικειωθεί με το ρυθμό και να έρθει σε επαφή με το μπεντίρ. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μία πρώτη γεύση από τη θεωρία για το ρυθμό, να ακούσουν ρυθμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα και τον ευρύτερο χώρο της μεσογείου και να αποκτήσουν μία πρώτη επαφή με την τεχνική και τον τρόπο παιξίματος του μπεντίρ.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα παραχωρηθούν μπεντίρ από την Οργανοποιΐα Αναστάσιος για τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες, γι’ αυτό θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

Δηλώστε συμμετοχή στο info@seikilo.com
(ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, μουσικό υπόβαθρο).

Εργαστήρι Εκμάθησης
Αρχαιοελληνικής Λύρας

από τη Λίνα Παλερά (επαγγελματία μουσικό – λυρίστρια)
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, 14:00 – 15:00,
χώρος έκφρασης και πολιτισμού SEIKILO

Το γνωρίζατε ότι η λύρα ήταν για τους αρχαίους Έλληνες ό,τι είναι η κίθαρα σήμερα για τον σύγχρονο κόσμο; Υπήρξε το μουσικό όργανο πάνω στο οποίο μάθαιναν τα παιδιά μουσική, εξαιτίας του γεγονότος ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο μαθητευόμενος μπορεί να παίζει εύηχες μελωδίες ή ακόμα και συνθέτει δικές του!

Το συγκεκριμένο μονόωρο εισαγωγικό σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους ή προχωρημένους φιλόμουσους που θέλουν να έχουν μία πρώτη επαφή με το σπάνιο αυτό όργανο, θα γνωρίσουν πως προσέγγιζαν οι αρχαίοι Έλληνες τη μουσική, θα ακούσουν για τη διδασκαλία του Αριστόξενου, ενώ θα μάθουν να παίζουν μία βασική μελωδία (σύγχρονη ή αρχαία).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα παραχωρηθούν αρχαίες λύρες από την Οργανοποιΐα Αναστάσιος για τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες, γι’ αυτό θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

Δηλώστε συμμετοχή στο info@seikilo.com
(ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, μουσικό υπόβαθρο).

Εργαστήριο Φωνητικής

από τη Λίνα Παλερά (επαγγελματία μουσικό)
Σάββατο, 30 Ιανουαρίου, 16:00 – 17:00,
χώρος έκφρασης και πολιτισμού SEIKILO

Το γνωρίζετε ότι η φωνή αποτελεί ένα μοναδικό “μουσικό όργανο” και αν το προσεγγίσουμε ως τέτοιο, τότε ο καθένας μας μπορεί να το εκπαιδεύσει ώστε να το βελτιώσει;

Το συγκεκριμένο μονόωρο εισαγωγικό σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους ή προχωρημένους που θέλουν να αποκτήσουν μία πρώτη γεύση του πως δύναται να εξασκιθούν ώστε να χρησιμοποιούν ολόκληρη την έκταση των φωνητικών τους χορδών, άνετα και με αυτοπεποίθηση. Επιπλέον, θα έχουν μία πρώτη εμπειρία με την τεχνική του ελέγχου του τόνου της φωνής, την τεχνική της ενδυνάμωσης της φωνής, την τεχνική της αναπνοής κ.ά.

Εξαιτίας της φύσης των συγκεκριμένων σεμιναρίων, το τμήμα θα είναι εξαιρετικά ολιγομελές, γι’ αυτό και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

Δηλώστε συμμετοχή στο info@seikilo.com
(ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, μουσικό υπόβαθρο)

 

Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016

Εργαστήριο Εκμάθησης μπαγλαμά

από τον Δάνη Κουμαρτζή (επαγγελματία μουσικό – δάσκαλος μουσικής)
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 16:00 – 17:00,
χώρος έκφρασης και πολιτισμού SEIKILO

Είναι γνωστό ότι ο μπαγλαμάς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης μουσικής παράδοσης της χώρας μας. Γνωρίζατε όμως ότι αποτελεί και σημαντικό μέλος μίας παραδοσιακής μπάντας; Ότι απευθύνεται σε νεαρές ηλικίες εξαιτίας της μικρής έκταση της ταστιέρας της και επί της ουσίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως όργανο εξάσκησης (και λόγω κόστους) για όσους επιθυμούν αργότερα να περάσουν στον τζουρά ή το μπουζούκι;

Το συγκεκριμένο μονόωρο εισαγωγικό σεμινάριο απευθύνεται σε αρχάριους ή προχωρημένους που θέλουν να αποκτήσουν μία πρώτη γεύση των δυνατοτήτων του μουσικού οργάνου, καθώς και τη φιλοσοφίας παιξίματος αυτού. Επιπλέον, θα γνωρίσουν τη σωστή τοποθέτηση των χεριών πάνω στο όργανο, ενώ θα μάθουν και την πρώτη τους μελωδία!

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, θα παραχωρηθούν αρχαίες λύρες από την Οργανοποιΐα Αναστάσιος για τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες, γι’ αυτό θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

Δηλώστε συμμετοχή στο info@seikilo.com
(ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, μουσικό υπόβαθρο)

Συναυλία
Αρχαίας Λύρας

από τη Λίνα Παλερά (επαγγελματία μουσικό – λυρίστρια) και τους απόφοιτους του πρώτου επιπέδου εκμάθησης
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 18:00 – 19:00, χώρος έκφρασης και πολιτισμού SEIKILO

Οι πρώτοι απόφοιτοι του τμήματος αρχαρίων αρχαίας λύρας του SEIKILO παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό της Θεσσαλονίκης, μέσω μίας σύντομης συναυλίας αρχαίας ελληνικής μουσικής & σύγχρονων μελωδιών! Τη συναυλία θα συντονίσει η δασκάλα τους, Λίνα Παλερά, η επίσημη λυρίστρια της Οργανοποιΐας Αναστάσιος που έχει δώσει σειρά συναυλιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και το εξωτερικό.

Unplugged συναυλία των μουσικών της iRec

Aperito – Joey – Βάσω Βασιλειάδου
Κυριακή, 31 Ιανουαρίου, 20:00 – 21:00,  χώρος έκφρασης και πολιτισμού Σείκιλος

Η iRec συστήνεται στο κοινό της πόλης μέσα από μια mini παρουσίαση ορισμένων μόνο μουσικών της οικογένειάς της σε μια unplugged συναυλία για να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο το διήμερο. Η περαιτέρω περιγραφή είναι περιτή: Aperito, Joey και Βάσω Βασιλειάδου, μουσική και μουσικοί με διαφορετικές προσεγγίσεις, με κοινό όμως πυρήνα την ποιοτική ελληνική μουσική, σας περιμένουμε όλους!

Δήλωσε συμμετοχή στα εργαστήρια εκμάθησης του 2μέρου!

Θέλεις να λάβεις μέρος στα εργαστήρια εκμάθησης αρχαίας λύρας, αρχαίου Μπεντίρ (κρουστό) ή μπαγλαμά;
Επικοινώνησε άμεσα μαζί μας, μιας και οι θέσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες!

ένα μοναδικό 2ήμερο Festival στον πολυχώρο SEIKILO