ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην Αρχαία Ελλάδα

μία διαδραστική εμπειρία προσαρμοσμένη σε διαφορετικά ηλικιακά group: παιχνίδι, γνώση, μουσική

Μια ξεχωριστή συναυλία 
στον μαγικό κόσμο του Ορφέα 
& της ελληνικής μυθολογίας

– αρχαία ελληνικά μουσικά όργανα όπως η Λύρα του Απόλλωνα!

Ένα βιωματικό ταξίδι στη αρχαία Ελληνική μυθολογία μέσα από την μουσική και την αφήγηση. Μια πραγματικά μοναδική εμπειρία όχι μόνο για τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές/δασκάλους τους!

< Αναπαράσταση του Ερμή που παραδίδει το πρώτο μουσικό όργανο (Χέλυς) στον αδερφό του Απόλλωνα. Μπροστά από την τοιχογραφία συναντάμε μια ανακατασκευή του μουσικού οργάνου.

< Μουσική παράσταση συνοδεία αφήγησης (σε αρχαία και/ή νέα Ελληνικά) συνοδεία ανακατασκευασμένης αρχαίας Ελληνικής λύρας και τυμπάνου (κρουστό) σε δημοτικό σχολείο του δήμου Θεσσαλονίκης. Επιπρόσθετα γίνεται παρουσίαση της Πανδουρίδας (πρόγονος της κιθάρας) και της Φόρμιγγας (αναφέρεται στην Οδύσσεια του Ομήρου).

Σχετικές παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

– η μουσική ομάδα του Seikilo έχει διοργανώσει σχετικές παρουσιάσεις για παιδιά και εφήβους όλων των ηλικιών σε συνεργασία με σημαντικούς φορείς.

Συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή μελέτη με την αγάπη για τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό η μουσική ομάδα SEIKILO έχει παρουσιάσει τα αρχαία Ελληνικά μουσικά όργανα σε μουσεία (αρχαιολογικό μουσείο Αβδήρων, αρχαιολογικό μουσείο Λευκωσίας, αρχαιολογικό μουσείο Κιλκίς, Ville Kerylos στη νότια Γαλλία), εκθέσεις (Rudolstadt στη Γερμανία, Mondomusica στη Κρεμόνα της Ιταλίας, Pirenostrum στα Πυρηναία της Ισπανίας, Piano Festival στο Hong Kong κ.α.) και σε δεκάδες σχολεία ανά τον Ελλαδικό χώρο. Έχει επίσης διοργανώσει για τέσσερα συναπτά έτη (σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας) το Δώρο των Θεών, ένα διήμερο αφιερωμένο στην μουσική της Αρχαίας Ελλάδας με σχετικές εκδηλώσεις (μουσικά εργαστήρια, συναυλίες και ομιλίες) για μικρούς και μεγάλους στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

Λ Αναφορά για τις μουσικές παρουσιάσεις του SEIKILO σε περισσότερους από 260 μαθητές (πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας) στο Μάιο του 2019.

Λ Στιγμιότυπο από τη διοργάνωση εργαστηρίων και συναυλίας Αρχαίας Ελληνικής λύρας στην Πινακοθήκη της Λέσβου με συμμετοχές παιδιών Ρομά της τοπικής κοινωνίας αλλά και προσφυγόπουλων από κέντρο υποδοχής του Καράτεπε και της Μόριας.

μια ξεχωριστή μουσική παράσταση με ανακατασκευές αρχαίων μουσικών οργάνων

ένα ταξίδι από τον Ορφέα στο Μάνο Χατζιδάκι

«Η μουσική δίνει ψυχή στο σύμπαν, φτερά στη σκέψη, απογειώνει τη φαντασία, χαρίζει χαρά στη λύπη και ζωή στα πάντα.»

– Πλάτωνας

Ένα μουσικό ταξίδι συνοδεία αρχαίας λύρας στον μουσικό πλούτο των τελευταίων 3.000 χρόνων: από τον Αριστόξενο και τον Αριστοτέλη στο Ηλία Ξενάκη και το Μάνο Χατζιδάκι, μια βιωματική μουσική εμπειρία από το τότε στο σήμερα.

Διοργανώστε μια συναυλία αρχαίας ελληνικής λύρας συνοδεία κρουστών και αφήγησης σε Αρχαία και νέα Ελληνικά στο σχολείο σας σήμερα!

 

Λ Σύντομη παρουσίαση του Δώρου των Θεών ΙΙΙ που διοργανώνεται για τέσσερα συναπτά έτη στη πόλη της Θεσσαλονίκης. 

εντυπώσεις επισκεπτών

σχόλια από εκπαιδευτικούς, μουσικούς και μαθητές
Με την επίσκεψη αυτού του χώρου δεν καλλιεργείται μόνο η αγάπη για τη μουσική αλλά και τους μουσικούς τους ίδιους. Άνθρωποι με μεράκι που σέβονται το παρελθόν και μας οδηγούν στο παρόν μέσα από μια μέθεξη μουσικής και μυθολογίας. Σας ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία.
Νικόλαος Π.

Συστήνεται ανεπιφύλακτα ακόμη και για ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερη μουσική παιδεία. Σημαντικό ρόλο έχει και η εξαιρετική ξενάγηση από ανθρώπους που φαίνεται ότι κατέχουν το αντικείμενο. Ένα μουσείο που σίγουρα αξίζει να επισκεφθεί κανείς.

Ιωάννης Β.

Ιδιαίτερος χώρος για αυτούς που θέλουν να εξερευνήσουν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Ζεστό και οικείο περιβάλλον, εκπληκτικά χειροποίητα μουσικά όργανα που παραπέμπουν στην αρχαία και σύγχρονη ελληνική παράδοση.

Σοφία Δ.

Ένα χώρος μοναδικός! Προσφέρει στον επισκέπτη μια εμπειρία διαφορετική από τα συνηθισμένα, μια επίσκεψη στο παρελθόν με έναν τρόπο σύγχρονο, ευχάριστο και προσιτό σε όλους με τη βοήθεια νέων και ορεξάτων ανθρώπων.

Θρασύβουλος Τ.

τι περιμένετε;

οργανώστε σήμερα κιόλας μια μουσική παρουσιάση από την ομάδα SEIKILO στο σχολείο σας

Φόρμα άμεσης επικοινωνίας!

4 + 10 =

Τι θα χρειαστούμε από εσάς;

Κάποιες διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες για τη σχολική σας επίσκεψη, καθώς και πληροφορίες για το ηλικιακό-εκπαιδευτικό προφίλ των μαθητών σας.

Πώς θα έρθετε;

Βρείτε μας στη Βασιλέως Ηρακλείου 4, στη πλατεία Χρηματιστιρίου στον 1ο όροφο!

Επικοινωνήστε μαζί μας!

| t. 2316 019 635
e. info@seikilo.com
facebook. Seikilo
trip advisor. Seikilo