FAQs - συχνές ερωτήσεις

όλα όσα θέλετε να μάθετε & ακόμα περισσότερα

Οι άνθρωποι πίσω από τον SEIKILO συμμετείχαν σε αρκετά γνωστά και επιτυχημένα (εντός & εκτός Ελλάδας) δημιουργικά projects, ενώ έχουν συνεργαστεί με πλήθος Ελλήνων και μη δημιουργών κατά το παρελθόν. Πλέον, αποφάσισαν να το κάνουν και επίσημα, δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες Έλληνες και μη δημιουργούς – καλλιτέχνες να δουν το έργο τους να αναγνωρίζεται και να προωθείται σωστά εντός και εκτός Ελλάδας, με απώτερο στόχο να κάνουν το μεράκι τους “οικονομικά βιώσιμη ενασχόληση”.

Εξαιτίας όμως τη φύσης της σύνθεσης της ομάδας μας, αλλά κυρίως της ποικιλίας των δραστηριοτήτων με τις οποίες καταπιανόμαστε, είναι φυσικό να σας γεννηθούν κάποιες απορίες. Για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε να βάλουμε κάτω μερικές “συχνές ερωτήσεις” που πιθανόν να σας δημιουργηθούν, απαντώντας σε κάθε μία από αυτές. Αν τώρα στο τέλος του εν λόγω FAQ υπάρχουν πράγματα που  θέλετε να ρωτήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην παρούσα σελίδα και σύντομα θα έχετε απάντηση μας!

Τι ακριβώς είναι η ομάδα του SEIKILO;

Οι άνθρωποι πίσω από τον SEIKILO έχουν ως στόχο να αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ του δημιουργού και του αγοραστή, μεταξύ της φιλοσοφίας του “κάνω το μεράκι – χόμπυ μου” (που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα) και της φιλοσοφίας του “μετατρέπω την τέχνη μου σε οικονομικά βιώσιμη ενασχόληση”.

Για το λόγο αυτό, δραστηριοποιούμαστε κυρίως σε τρεις τομείς: α) δίνουμε ερεθίσματα στο κοινό μέσω των εκθέσεων μας, β) εκπαιδεύουμε το κοινό μέσω των σεμιναρίων μας σε ιδιαίτερες και σπάνιες εφαρμοσμένες τέχνες, γ) αναλαμβάνουμε δημιουργούς και προϊόντα με απώτερο στόχο να τα εμπορευθούμε σωστά, ανοίγοντας αγορές του εξωτερικού, δ) κάνουμε εκθέσεις, συμμετέχουμε σε εκθέσεις και φεστιβάλ, προμοτάρουμε σωστά και πουλάμε αντικείμενα στο εξωτερικό και ε) εκπροσωπούμε τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό στο εξωτερικό.

Τι εκθέσεις διοργανώνετε και που;

Η ομάδα του SEIKILO διοργανώνει εκθέσεις μοναδικών καλλιτεχνών – δημιουργών και αντικειμένων τόσο στο χώρο μας (Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη), όσο και σε διάφορους εκθεσιακούς χώρους και φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχουμε ήδη συμμετάσχει (μαζί με τους εκάστοτε καλλιτέχνες – δημιουργούς) σε εκθέσεις σε δεκάδες πόλεις και περιοχές της Ελλάδας, όπως και στην Κύπρο, τη Γερμανία κ.α.

Ως προς το τι εκθέτουμε, επιλέγουμε προϊόντα από καλλιτέχνες που μας κινούν το ενδιαφέρον, τα οποία πέρα από το ότι προάγουν τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, είναι και αντικείμενα εμπορεύσιμα. Στόχος μας είναι να προμοτάρουμε και να προωθούμε προϊόντα που να είναι επιθυμητά από το διεθνές κοινό. Με λίγα λόγια, δεν είμαστε θιασώτες του μότο “τέχνη για τη δόξα”, αλλά της φιλοσοφίας “τέχνη ως μία βιώσιμη ενασχόληση”.

Τι προϊόντα εκθέτε και αναλαμβάνετε;

Ως προς τις θεματικές των εκθέσεων και των προϊόντων που διοργανώνουμε, αυτές δεν περιορίζονται σε κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες, αλλά όλα ανεξαρτήτως πρέπει να “απαντούν” στο εξής τρίπτυχο: πρωτοπορία – μοναδικότητα – εμπορική αξία. Κάπως έτσι, η ομάδα του SEIKILO αναλαμβάνει από αντικείμενα με βάση το ξύλο ή το μέταλλο έως προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας (AR Products), από ιδιαίτερης ομορφιάς και αξίας αρχαία ή σύγχρονα μουσικά όργανα έως κοσμήματα, fashion items, χρηστικά προϊόντα κ.ά.

Τι κάνετε για τον δημιουργό και τα αντικείμενα - προϊόντα που παράγει;

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι η ομάδα του SEIKILO δεν αναλαμβάνει οποιονδήποτε δημιουργό – καλλιτέχνη επικοινωνήσει μαζί της. Απεναντίας, σε μηνιαία βάση δεχόμαστε αρκετές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, από τις οποίες επιλέγουμε κάθε φορά έναν με δύο δημιουργούς που μας κίνησαν το ενδιαφέρον και των οποίων τα αντικείμενα – προϊόντα μπορούμε να προβάλλουμε σωστά και να προωθήσουμε με άκρως επαγγελματικό τρόπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ως εκ τούτου: α) επιδιώκουμε συνεργασίες με καλλιτέχνες – δημιουργούς – κατασκευαστές που έχουν να προτείνουν κάτι το μοναδικό, β) επιλέγουμε τους δημιουργούς που θα συνεργαστούμε, όπως επίσης επιλέγουμε και ποια από τα προϊόντα τους θα προωθήσουμε, γ) εγκαινιάζουμε τη συνεργασία με μία έκθεση στο χώρο μας, δ) προετοιμάζουμε προωθητικό υλικό για κάθε ένα προϊόν και δημιουργό ξεχωριστά (επαγγελματική φωτογράφηση, copywriting, μετάφραση κειμένων, προετοιμασία promo video – trailer), ε) προωθούμε τους επιλεγμένους δημιουργούς και προϊόντα μέσω διαφόρων καναλιών προώθησης και πώλησης (παγκόσμιες διαδικτυακές πλατφόρμες, συμμετοχή σε εκθέσεις & φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας, διοργάνωση ατομικών εκθέσεων εστιασμένων σε έναν δημιουργό κάθε φορά κ.λπ.).

Τι είδους σεμινάρια διοργανώνετε και με ποια φιλοσοφία;

Εξαιτίας της ενασχόλησης μας με τη διοργάνωση εκθέσεων και την πρώθηση δημιουργιών στο εξωτερικό, είμαστε στην προνομιακή θέση να γνωρίζουε και συνεργαζόμαστε στενά με εξαιρετικούς καλλιτέχνες – δημιουργούς – κατασκευαστές που χαρακτηρίζονται από πρωτοποριακό τρόπο σκέψης και αστείρευτο μεράκι γι’ αυτό που κάνουν. Ως εκ τούτου, θεωρούμε καθήκον μας να φέρουμε κοντά τέτοιου είδους – άρτια καταρτισμένους – δημιουργούς με το ευρύτερο κοινό της χώρας μας, ώστε να αποτελέσουν το έναυσμα για τον μέσο άνθρωπο να ανακαλύψει την κλίση του και να ασχοληθεί (επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά) με τέχνες που μέχρι στιγμής δεν γνώριζε ότι μπορούσε.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν: α) διοργανώνουμε σεμινάρια εκμάθηση με βάση τη βιωματική εμπειρία, β) επιλέγουμε εισηγητές με εξαιρετική κατάρτιση και μεταδοτικότητα, οι οποίοι είναι “αυθεντίες” στον δικό τους χώρο, γ) δημιουργούμε τμήματα για αρχάριους ή προχωρημένους, σε κλειστές ομάδες έως 5 ατόμων ή ιδιαίτερα και δ) εστιάζουμε στη διοργάνωση σεμιναρίων σε λιγότερο γνωστές τέχνες που άπτωνται της μουσικής, της ξυλουργικής, της ενασχόλησης με το μέταλλο, των σύγχρονων μεθόδων σχεδίασης, της handmade δημιουργίας κ.λπ.

Προσφέρετε κάποιου είδους εξασφάλιση - εγγύηση για τα προϊόντα που προωθείτε;

Είναι λογικό να μπείτε στη διαδικασία σκέψης “θέλω να αποκτήσω κάποιο από τα προϊόντα που εκθέτετε, αλλά δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο δημιουργό”. Η ομάδα του SEIKILO επιλέγει με μεγάλη προσοχή τόσο τον δημιουργό όσο και ποια από τα προϊόντα του θα παρουσιάσει στο ελληνικό και διεθνές κοινό. Ως εκ τούτου, είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε για την ποιότητα και την αρτιότητα των τελικών προϊόντων που θα κρατήσετε στα χέρια σας!

Για το λόγο αυτό, οποιαδήποτε διαφωνία έχετε ή διευκρίνηση χρειαστείτε μετά την αγορά, θα μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με το SEIKILO και εμείς αναλαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα. Η after-sale ικανοποίηση σας πρέπει να είναι στο 100% και γι’ αυτό το λόγο εργαζόμαστε εντατικά, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα και στους δημιουργούς που παρουσιάζουμε, αλλά κυρίως βρισκόμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τους δημιουργούς – σχεδιαστές ώστε να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την αρτιότητα στο τελικό προϊόν και την after-sale εμπειρία σας.

έχετε ακόμα απορίες;

επικοινωνήστε μαζί μας

13 + 15 =

Σε περίπτωση που οι παραπάνω “συχνές ερωτήσεις” δεν σας κάλυψαν και έχετε περαιτέρω απορίες, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και σύντομα θα έχετε απάντηση μας. Η παρούσα σελίδα ανανεώνεται διαρκώς, προσθέτοντας “ερωτήσεις – απαντήσεις” με βάση την επικοινωνία που αναπτύσουμε μαζί σας!

διεύθυνση
Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη

τηλέφωνο
2311 27 28 03

email
info@seikilo.com