το κάτι παραπάνω στα πακέτα που προσφέρετε!

μία διεθνώς αναγνωρισμένη έκθεση αρχαίων Ελληνικών οργάνων στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της αρχαίας ελληνικής μουσικής

έκθεση αρχαίων μουσικών οργάνων (δείτε, ενημερώστε & αγγίξτε) | μίνι συναυλία αρχαίας μουσικής | δυνατότητα για σύντομα μαθήματα εκμάθησης αρχαίας λύρας από επαγγελματία μουσικό!

Μία μοναδική μόνιμη έκθεση αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από διεθνώς αναγνωρισμένο οργανοποιό, όπου οι επισκέπτες βλέπουν, ενημερώνονται, ακούν & παίζουν με μοναδικά εκθέματα.

Προσφέρετε μία ξεχωριστή εμπειρία στους πελάτες σας, με άρωμα αρχαίας Ελλάδας, σε έναν εύκολα προσβάσιμο χώρο και με ένα πακέτο που δημιουργούμε από κοινού στα μέτρα σας! Είτε σκοπεύετε να ξεναγήσετε ξένους είτε Έλληνες τουρίστες, η αρχαία Ελλάδα αποτελεί ένα διεθνώς αναγνωρισμένο brand και η δυνατότητα επίσκεψης μίας έκθεσης μοναδικής παγκοσμίως αν μη τι άλλο θα αποτελέσει ευχάριστη εμπειρία και sales point για μελλοντικούς πελάτες σας.

γνωρίστε από κοντά 

την αρχαία λύρα του Απόλλωνα, τη Βάρβιτο της Σαπφούς, τη Φόρμινξ, τη Χέλυς του Ερμή, την Κιθαρίς της Χρυσής Εποχής, το Επιγώνιο της Λήθης, τη μυστηριώδη Σαμβύκη, το Αρχαιοαιγυπτιακό Μπεντίρ, το Αυλό του Πάνα

Το βασικό πακέτο επίσκεψης περιλαμβάνει παρουσίαση της κατασκευής και της ιστορίας των αρχαίων μουσικών αυτών οργάνων, με διάρκεια μίας ώρας, μίνι συναυλία αρχαίας ελληνικής μουσικής αποκλειστικά για τους επισκέπτες σας, καθώς και δώρο ένα μουσικό CD με ηχογραφήσεις αρχαίων μελωδίων.

Κατόπιν συνεννόησης δύναται να οργανωθούν μίνι μισάωρα τμήματα εκμάθησης αρχαίας λύρας ή άλλα παράλληλα event, εμπλουτίζοντας το βασικό πακέτο και προσαρμόζοντας το στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών σας. 

προσφέρετε
στους επισκέπτες σας… 

  • Την ευκαιρία να αγγίξουν και να παίξουν με μουσικά όργανα της κλασσικής αρχαιότητας, η ιστορία των οποίων χάνεται στην αρχαία ελληνική μυθολογία!
  • Να ενημερωθεί για τα διαφορετικά είδη αρχαίων ελληνικών οργάνων, αποκτώντας τη δυνατότητα να διακρίνει μια βάρβιτο από μια χέλυς, ένα επιγώνιο από μια σαμβύκη, μια φόρμιγξ ή μια Κιθαρίς!
  • Να απολαύσει μια αποκλειστική συναυλία με μελωδίες που επιβιώνουν από την αρχαία Ελλάδα, καθώς και να ακούσει την αρχαιότερη ολοκληρωμένη μελωδία της ανθρωπότητας… τον Επιτάφιο του Σείκιλου!
  • Να μάθει για την ιστορία του μοναδικού αυτού οργάνου με την βοήθεια των κατασκευαστών του.
  • Να πάρει μαζί του σπάνιες ηχογραφήσεις αρχαίων μελωδιών από πιστά αντίγραφα των αρχαίων ελληνικών οργάνων.
  • Να απολαύσει ένα κρασί ή έναν καφέ σε έναν όμορφο πολυχώρο μουσικής, έκφρασης & πολιτισμού στο κέντρο της πόλης.

Δύναται, κατόπιν πρότερης συννενόησης, να διοργανωθεί παρουσίαση για ομάδες επισκεπτών (10, 30, 50 ατόμων κ.λπ.).

Πολυχώρος μουσικής, έκφρασης και πολιτισμού SEIKILO

Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη τ. 2311 24 32 63

εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της πόλης… 

Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για τρία βασικά τουριστικά αξιοθέατα, τον Άγιο Δημήτριο, τον Λευκό Πύργο και την Αρχαία Αγορά. Η μόνιμη έκθεση αρχαίων μουσικών οργάνων φιλοξενείται στον πολυχώρο SEIKILO, δίπλα σε δύο αξιοθέατα εξ αυτών!

Πιο συγκεκριμένα, σε απόσταση αναπνοής από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου και την Αρχαία Αγορά, στην Αγίου Δημητρίου 77. Σε περίπτωση που οι επισκέπτες σας φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, δεν χρειάζεται καν η χρήση λεωφορείου ή αστικών μέσων, μιας και είναι σε απόσταση το πολύ 15-20 λεπτών (με τα πόδια) από όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης! 

εκδήλωση ενδιαφέροντος

6 + 7 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

διεύθυνση Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη
τηλέφωνο 2311 24 32 63
email info@seikilo.com

στιγμές από το ταξίδι

γνώση, εμπειρίες, έκφραση

παγκόσμιο ενδιαφέρον

  Ο γνωστότερος παγκοσμίως παίκτης αρχαίας λύρας επισκέφτηκε για πρώτη φορά την Ελλάδα, σε μια μοναδική συμμετοχή στο τριήμερο “Το δώρο των Θεών” που διοργανώθηκε από την ομάδα του SEIKILO και την οργανοποιία Αναστάσιος. Μια σύντομη παρουσίαση είναι διαθέσιμη για το παγκόσμιο κοινό σε μια δίγλωσση εκδοχή!

η εμπειρία ενός τουριστικού πράκτορα..

“Ήρθαμε σε επαφή σε την ομάδα του SEIKILO κατά την διοργάνωση μιας οργανωμένης εκδρομής στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Ήταν πολύ εύκολο να βρούμε τον χώρο, όντας στα 50 μέτρα από την εκκλησία του Αγ. Δημητρίου, σημείο ιδανικό για τον συνδυασμό της επίσκεψης αυτής με κάποια από τα γνωστότερα μνημεία της πόλης. Πρόκειται για μια άκρως επαγγελματική προσσέγγιση από νέους ανθρώπους με όραμα αλλά κυρίως γνώση για τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό και την μουσική”

Απόστολος Γεωργιάδης

επαγγελματίας τουριστικός πράκτορας

“Από μικρός είχα ακούσει την ιστορία της γέννησης της μουσικής στην μυθολογία. Παρόλο που έχω επισκεφτεί πολλά μουσεία, είχα για πρώτη φορά την ευκαιρία όχι απλώς να δω από κοντά τα σπουδαία αυτά μουσικά όργανα αλλά και να μάθω πως ονομάζονται, να τα αγγίξω αλλά και να ακούσω μελωδίες τόσο αρχαίες που πραγματικά με συγκλόνισαν. Περιττό να πω ότι θα πρότεινα αναμφίβολα αυτή την εμπειρία τόσο σε νέους ανθρώπους αλλά και σε όποιον θέλει να πάρει μια ειλικρινή γεύση από το μεγαλείο του πολιτισμού και της μουσικής της Αρχαίας Ελλάδας!”

Κωστής Λαμπρινίδης

καθηγητής μαθηματικών - συνταξιούχος

…& οι επισκέπτες

Πολυχώρος SEIKILO

Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη τ. 2311 24 32 63

εκδήλωση ενδιαφέροντος

ερωτήσεις, διευκρινήσεις, δηλώσεις συμμετοχής

εκδήλωση ενδιαφέροντος

12 + 2 =

Δηλώστε συμμετοχή μέσω τηλεφώνου ή επισκεφθείτε τον χώρο μας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

διεύθυνση Αγίου Δημητρίου 77, Θεσσαλονίκη
τηλέφωνο 2311 24 32 63
email info@seikilo.com